Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Έχετε ερωτήσεις; ‘Εχουμε τις απαντήσεις. Ένας από τους κύριους στόχους μας στην OsteoStrong είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να λάβουν συνειδητές αποφάσεις σχετικά με την υγεία των οστών τους, για να ζήσουν μια υγιή ζωή.

Η Osteostrong δεν είναι γυμναστήριο. Δεν κάνουμε καθόλου όγκο (σαρκοπλασματική υπερτροφία). Δουλεύουμε το μυ σε κυτταρικό επίπεδο αυξάνοντας την πυκνότητα και κατ’ επέκταση τη δύναμή του, αλλά όχι τον όγκο του.

Σχετική δημοσιευμένη έρευνα (2012, Deere & Tobias) ξεκαθαρίζει ότι τα οστά δεν ενδυναμώνονται με συμβατικές ασκήσεις ή προπόνηση με βάρη. Αποδεικνύει, ταυτόχρονα, ότι το ελάχιστο φορτίο που πρέπει να ασκηθεί για να ενεργοποιηθεί η ανάπτυξη των οστών μας είναι 4,2 φορές το σωματικό μας βάρος (4,2 ΠΣΒ). Η άσκηση τέτοιας δύναμης, εκτός περιβάλλοντος Osteostrong, για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι εφικτή. Τα καλά νέα είναι ότι το αποκλειστικό μας σύστημα Spectrum επιτρέπει στα μέλη να εφαρμόζουν με ασφάλεια πολύ μεγαλύτερα φορτία από το ελάχιστο απαιτούμενο (4,2 ΠΣΒ) ενεργοποιώντας έτσι την επιθυμητή διαδικασία οστεογένεσης.

Βάσει έρευνας, η ιδανική συχνότητα είναι μία φορά την εβδομάδα. H αναπροσαρμογή του οστού απαιτεί χρόνο για να εξελιχθεί. Αν την υπερφορτώσετε (ερχόμενοι πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα), στην πραγματικότητα θα επιβραδύνετε τη διαδικασία.

Ναι και θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα εφαρμόζοντας ταυτόχρονα και τις δυο μεθόδους. Ωστόσο, δεν ενδείκνυται να γυμνάζεστε ακριβώς πριν τις συνεδρίες οστεογονικής ενεργοποίησης. Ο λόγος είναι ότι όταν κάποιος ασκείται, ιδιαίτερα με βάρη, εξαντλεί την ATP (Τριφωσφορική αδενοσίνη - βραχυπρόθεσμο «καύσιμο» ενέργειας στο εσωτερικό των μυϊκών κυττάρων), η οποία είναι απαραίτητη για μία σωστή συνεδρία ενεργοποίησης της οστεογένεσης.

Προτείνουμε η συνεδρία της Osteostrong να προηγείται του γυμναστηρίου.

Άνθρωποι με σημαντικό ιστορικό καταγμάτων κόπωσης είχαν πολύ καλά αποτελέσματα με την ενεργοποίηση της οστεογένεσης. Ωστόσο, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμά μας. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι βιοχημικοί παράγοντες που συμβάλουν σε αυτά τα κατάγματα κόπωσης. H Osteostrong δεν έχει γιατρούς στο προσωπικό της, συνεπώς δεν μπορεί να παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Τα σπονδυλικά κατάγματα συμπίεσης προκαλούνται συνήθως από ξαφνικές φορτίσεις, ειδικότερα «πρόσκρουσης». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι θεραπευτές δεν χρησιμοποιούν ασκήσεις πρόσκρουσης ως μέθοδο αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης. Ωστόσο, η οστεογονική φόρτιση αναπτύχθηκε στον αντίποδα αυτής της προσέγγισης. Διδάσκουμε στα μέλη μας να εφαρμόζουν φορτίσεις με αργό και ελεγχόμενο τρόπο, χρησιμοποιώντας ως φυσικό μηχανισμό προστασίας την νευρική αναστολή. Μπορεί κάποιος, χρησιμοποιώντας μία συσκευή οστεογονικής φόρτισης, να ασκήσει απότομες φορτίσεις εξαλείφοντας την εγγενή ασφάλεια της μεθόδου. Ωστόσο, εφόσον εφαρμόζονταi πιστά τα κατάλληλα πρωτόκολλα οστεογονικής φόρτισης και με τη συνεχή παρακολούθηση των συνεδριών από εξειδικευμένους προπονητές συνεδρίας, οι πιθανότητες τραυματισμού είναι απειροελάχιστες.

Η απάντηση είναι σχετική. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες, να υπάρχουν διατροφικά προβλήματα, έκθεση σε βιοχημικά, χημειοθεραπεία, κλπ. Πρέπει να έχετε την έγκριση του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμά μας, και πρέπει να του διαθέσετε το κατάλληλο ερευνητικό - ενημερωτικό υλικό σχετικά με την οστεογονική φόρτιση και την OsteoStrong ώστε να μπορέσει να σας καθοδηγήσει σωστά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συζητήσετε με τον γιατρό σας θέματα άσκησης, ειδικά όταν ενέχουν την άσκηση πίεσης, πριν προχωρήσετε με τις συνεδρίες OsteoStrong. ‘Όταν το σώμα ασκείται αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Ο γιατρός πρέπει να ενημερωθεί ότι πρόκειται για ερέθισμα υψηλής έντασης και να επιβεβαιώσει ότι η συνεδρία οστεογονικής φόρτισης δεν θα επιβαρύνει αυτό το τραύμα.

Όχι, δεν χρειάζεται να φοράτε ρούχα γυμναστικής, μπορείτε να έρθετε και με τα ρούχα της δουλειάς. Δεν θα ιδρώσετε και δεν θα κουραστείτε.

Ναι, σε κάποιο βαθμό. Η βασική κατανάλωση θερμίδων γίνεται από τους μύς. Στην Osteostrong, ενεργοποιούμε την ανάπτυξη ιστών στη μυϊκή ίνα και με αυτόν το νέο ιστό ενδέχεται να αρχίσετε να επεξεργάζεστε πιο αποτελεσματικά τη γλυκόζη καίγοντας περισσότερες θερμίδες. Παρά την όποια βελτίωση όμως, το 90% της απώλειας βάρους προέρχεται πάντα από τη σωστή διατροφή.

Μέσω της μεθόδου Osteostrong, μπορούμε να ασκούμε μεγάλα φορτία στο σώμα μας με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Όταν ασκούμε πολύ μεγάλα φορτία στο σώμα μας διεγείρεται σε τεράστιο βαθμό το νευρικό μας σύστημα. Όταν διεγείρουμε έντονα το νευρικό μας σύστημα και με τον σωστό τρόπο, επιτυγχάνουμε πολύ καλύτερη ιδιοδεκτικότητα. Η ιδιοδεκτικότητα είναι η συναρμογή του νευρικού μας συστήματος με τους μυς, η ισορροπία μας δηλαδή.

Πολλά μέλη με ινομυαλγία αναφέρουν ότι με την Osteostrong μειώθηκε ο πόνος, βελτιώθηκε η λειτουργικότητά τους και συνεπώς η ποιότητα της ζωής τους.

Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Ακολουθούν μερικοί γενικοί κανόνες/συμπεράσματα βασισμένοι στις μαρτυρίες των μελών μας:

Πόνος στις αρθρώσεις και την πλάτη.
Τις περισσότερες φορές τα μέλη μας διαπιστώνουν σημαντική μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και την πλάτη σε διάστημα ενός έως τεσσάρων μηνών μετά την έναρξη συνδριών της OsteoStrong, και η μείωση αυτή συχνά είναι μόνιμη και ολοκληρωτική.

Εάν κάποιος έχει αρθρίτιδα εξαιτίας απώλειας χόνδρου, με τις συνεδρίες OsteoStrong, θα ενδυναμώσει τους συνδέσμους και τους τένοντες στην περιοχή της άρθρωσης με αποτέλεσμα τα οστά στις αρθρώσεις να απομακρυνθούν μεταξύ τους. Όταν συμβεί αυτό, μεγάλο μέρος του πόνου θα υποχωρήσει.

Οι συνεδρίες οστεογονικής φόρτισης έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα και εντυπωσιακό ιστορικό επιδόσεων, όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα για όλους γιατί απλά δεν γνωρίζουμε την αιτία που προκαλεί τον πόνο. Επιπλέον, αφού υποχωρήσει ο πόνος, προτείνουμε να συνεχίσουν τις συνεδρίες ώστε να μην επανεμφανιστεί.

Αύξηση οστικής πυκνότητας.
Η αύξηση της σκελετικής δύναμης ή της οστικής πυκνότητας μπορεί να διαπιστωθεί μόνο με τη σχετική εξέταση (DXA). Συνήθως απαιτούνται 12-18 μήνες από τη στιγμή που το μέλος θα ξεκινήσει με την OsteoStrong για να φανούν μετρήσιμα αποτελέσματα. Σε κάποιες περιπτώσεις, αποτελέσματα έχουμε και στους 6 μήνες.

Βελτίωση ισορροπίας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν αρχική βελτίωση της ισορροπίας τους μετά από μόλις μία ή δύο συνεδρίες η οποία συνεχίζεται με την πρόοδο των συνεδριών.

Μυϊκή Δύναμη.
Τα περισσότερα μέλη μας, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης, αισθάνονται τη βελτίωση της συνολικής τους δύναμης σε περίπου τέσσερις συνεδρίες. Οι τακτικές συνεδρίες συμβάλουν στη διατήρηση/βελτίωση της δύναμης για πολλά χρόνια.

Στάση του σώματος.
Πολλά μέλη με σοβαρό πρόβλημα κύφωσης το επέλυσαν σε πέντε με δεκαπέντε συνεδρίες.

Ο ρυθμός βελτίωσης οστικής πυκνότητας διαφέρει σε κάθε άτομο. Ορισμένες από τις πρώτες έρευνες έδειξαν αύξηση οστικής πυκνότητας (BMD) 7% σε διάστημα 12 μηνών εφαρμογής. Η πιο πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε αύξηση BMD 14% στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι όσο μεγαλύτερα φορτία δέχεστε, τόσο μεγαλύτερη και η προσαρμογή των οστών.

Το ελάχιστο όριο φορτίου που απαιτείται για να ενεργοποιηθεί η αύξηση της οστικής πυκνότητας είναι 4,2 φορές το σωματικού μας βάρους (ΠΣΒ). Άτομα που ξεπέρασαν το 4,2 ΠΣΒ διαπίστωσαν ταχύτερη αύξηση.

Κανονική Προπόνηση με Βάρη: Εξαντλεί τα καύσιμα των μυϊκών κυττάρων (ATP, Γλυκογόνο, Φωσφορική Κρεατίνη). Παράδειγμα: Αυτό συμβαίνει όταν κάνετε κάμψεις και νοιώθετε τα χέρια σας «σφιγμένα». Το κεντρικό νευρικό σύστημα παρεμβαίνει για να διατηρήσει περισσότερο καύσιμο.

Οστεογονική Φόρτιση: Προκαλεί κινητική εξάντληση και όχι ενεργειακή, και δραστηριοποιεί τους μύες στον μέγιστο βαθμό. Σε φυσιολογικές, καθημερινές συνθήκες, όταν οι άνθρωποι δέχονται προσκρούσεις, οι μύες, οι τένοντες, τα οστά και οι σύνδεσμοι βελτιστοποιούνται. Η εξάντληση σχετίζεται με την έλλειψη της απαιτούμενης δομής για να συνεχιστεί η σύσπαση.

Ναι, η Osteostrong στην πραγματικότητα βοηθά στην ενδυνάμωση του οστού γύρω από την περιοχή του ισχίου ή του γονάτου που έχει αντικατασταθεί. Στην Osteostrong θα ενδυναμώσετε το δοκιδωτό οστό το οποίο θα δέσει καλύτερα στις αρθρικές επιφάνειες που έχουν αντικατασταθεί. Εάν ανησυχείτε μπορείτε να ξεκινήσετε με αργούς ρυθμούς. Οι συνεδρίες Osteostrong βοηθούν επίσης και την προετοιμασία πριν από επεμβάσεις αυτού του τύπου. Με ισχυρότερο δοκιδωτό οστό, θα είναι πιο εύκολο για τον χειρούργο να συνδέσει την αρθρική επιφάνεια στο οστό. Όπως και με όλες τις ιατρικές παθήσεις, προτρέπουμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε συνεδρίες στην Osteostrong.

Αντιθέτως. Στις περισσότερες περιπτώσεις η μέθοδος OsteoStrong βοηθά στην αντιμετώπιση πόνου στις αρθρώσεις και την πλάτη.

Power Plate: Άμεσο αποτέλεσμα: Αλλαγές στο εύρος κίνησης και στην κινητικότητα (ισορροπία και ευελιξία). Δευτερογενές αποτέλεσμα: Ορμονική αλλαγή, απελευθέρωση αναβολικής ορμόνης, έκκριση αυξητικής ορμόνης και σεροτονίνης, μείωση κορτιζόλης, και μείωση των φλεγμονωδών δεικτών που βρίσκονται στο αίμα.

Οστεογονική φόρτιση: Βελτίωση της οστικής πυκνότητας και της πυκνότητας του μυϊκού ιστού, γεγονός που βοηθά στην αντιμετώπιση του διαβήτη και του προ διαβήτη τύπου 2.

Η αδράνεια μπορεί να οδηγήσει σε εξασθένηση συγκεκριμένων ιστών του σώματος, ακόμη και μετά από σύντομα χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, μετά από ένα κρύωμα, ακόμη και αν έχετε συνέλθει από την ασθένεια μπορεί κάποιες φορές να αισθάνεστε πιασμένος όταν σηκώνεστε και αρχίζετε να κινείστε. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας της εξασθένισης που προκλήθηκε από τη βραχυπρόθεσμη αδράνεια.

Αναλογιστείτε τα επίπεδα της δύναμης που διεγείρουν τις αρθρώσεις σε μία συνεδρία οστεογονικής φόρτισης. Την τελευταία φορά που ο οποιοσδήποτε είχε δεχθεί τέτοιου μεγέθους φορτίσεις ήταν κατά την εφηβεία. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος ξεκινά την οστεογονική φόρτιση, μπορεί να αισθάνεται πιασμένος σε ορισμένες αρθρώσεις για μερικές μέρες μετά τη συνεδρία. Αυτό δεν είναι ένδειξη τραυματισμού αλλά απλά το ερέθισμα που δέχθηκαν ορισμένοι ιστοί οι οποίοι μπορεί να μην είχαν χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο επί δεκαετίες. Κατά τους επόμενους μήνες, το σώμα σας θα συνηθίσει και θα αναπτυχθεί και συνεπώς θα γίνει πιο δυνατό και λιγότερο επιρρεπές σε κατάγματα.

Όπως και με τα οστά, οι θλιπτικές πιέσεις βελτιώνουν επίσης την πυκνότητα των τενόντων και των συνδέσμων. Αυτή η ενίσχυση των τενόντων και των συνδέσμων διαχέει την πίεση που δέχονται οι αρθρώσεις με αποτέλεσμα τις καλύτερες επιδόσεις και τη μείωση του πόνου κατά την κίνηση (1998, Benjamin & Ralphs*). Αυτό σημαίνει ότι το οστό μπορεί να επανέλθει σε βελτιστοποιημένη εμβιομηχανική κατάσταση, βελτιώνοντας τη στάση του σώματος, την ισορροπία και την αναπνοή, ενώ παράλληλα περιορίζει την πιθανότητα μελλοντικού τραυματισμού. Η μέθοδος Osteostrong επιτρέπει αυτή τη θλιπτική δύναμη ώστε να προκληθεί αυτή η προσαρμογή.
*Benjamin, M. Ralphs, J. (1998). Fibrocartilage in tendons and ligaments - an adaptation to compressive load. [Ινοχόνδρινος ιστός σε τένοντες και συνδέσμους - προσαρμογή στο θλιπτικό φορτίο] Journal of Anatomy. 9:481-494.

Ορισμένα μέλη που χρησιμοποιούν τη θεραπεία οστεογονικής φόρτισης, ενδέχεται να δουν ότι η πρόοδός τους επιβραδύνεται ή παραμένει στάσιμη. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να θυμάστε τα παρακάτω:

 1. Στην ενεργοποίηση ανάπτυξης των κάτω άκρων, εάν πετυχαίνετε πολλαπλάσιο του σωματικού σας βάρους (ΠΣΒ) μεγαλυτερο απο 4,2, το οποίο αποτελεί το ελάχιστο όριο για την ενεργοποίηση της οστεογένεσης, συνεχίζετε να επηρεάζετε την οστική σας μάζα ακόμη και αν παρουσιάζετε στασιμότητα σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Γνωρίζουμε επίσης, από την έρευνα για την οστεογονική φόρτιση, ότι το μέγεθος 7 ΠΣΒ συνδέεται με την ταχεία βελτίωση της οστικής πυκνότητας. Εάν υπερβαίνετε είτε το 4,2 ΠΣΒ είτε το 7 ΠΣΒ, υπάρχει συνεχόμενο ερέθισμα για ανάπτυξη. Επίσης σύμφωνα με την έρευνα δεν υπάρχουν στοιχεία που να προϋποθέτουν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ΠΣΒ ως προϋπόθεση της ανάπτυξης.
 2. Δεν βελτιώνονται όλα τα στοιχεία του μυοσκελετικού συστήματος με τον ίδιο ρυθμό ή την ίδια στιγμή. Ενδέχεται κάποιος να βρίσκεται σε στασιμότητα εξαιτίας νευρικής αναστολής σε μία συγκεκριμένη, αδύναμη, περιοχή της μυοσκελετικής κινητικής αλυσίδας η οποία πρέπει να ενισχυθεί πριν μπορέσουν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ιστοί. Έχει παρατηρηθεί αντιστροφή για ατομα σε κατασταση στασιμότητας επί 18 μήνες.
 3. Όσο πιο δυνατός γίνεται ένας ιστός του ανθρώπινου σώματος, τόσο λιγότερη βελτίωση μπορεί να επιτευχθεί στο μέλλον. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε από έναν αθλητή της ενόργανης γυμναστικής να βελτιώσει κατά 200% την παραγωγή δύναμης/λειτουργική οστική επίδοση. Όμως, σε εξασθενημένα άτομα, είναι δυνατές βελτιωσεις της τάξης ακόμα και 2300%, λόγω ανάκτησης των χαμένων επιδόσεών τους. Και στις δύο περιπτώσεις όμως το ζητούμενο είναι η διατήρηση των μυοσκελετικών οφελών που έχουν αποκομίσει, συνεχίζοντας, με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού, τη θεραπεία οστεογονικής φόρτισης.

Δεν χρειάζεται κάποιος να το κάνει για όλη του τη ζωή. Όταν κάποιος έχει φτάσει την οστική του πυκνότητα σε ένα ικανοποιητικό γι’ αυτόν επίπεδο, θα μπορεί να σταματήσει ή να επιλέξει να κάνει κάποια συντήρηση ερχόμενος λιγότερες φορές το μήνα ή και μόνο κάποιους μήνες το χρόνο. Όσο περνάνε τα χρόνια, συνεχίζουμε να χάνουμε οστική πυκνότητα, αλλά έχοντας φτάσει την πυκνότητά μας σε φυσιολογικά επίπεδα, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φτάσει πάλι σε ανησυχητικά επίπεδα.

Η Osteostrong είναι η μοναδική μέθοδος στον κόσμο που, χωρίς γυμναστική και συμπληρώματα διατροφής, συμβάλλει δραστικά στην ενδυνάμωση του σκελετικού συστήματος, ενεργοποιώντας την φυσική λειτουργία αύξησης της οστικής πυκνότητας και μυϊκής μάζας.

Βασίζεται στη χρήση τεσσάρων (4) ρομποτικών μηχανημάτων πρωτοποριακής τεχνολογίας (σύστημα Spectrum), καθένα από τα οποία επιτυγχάνει την ενδυνάμωση διαφορετικών σημείων του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα την απόκτηση ενός γερού μυοσκελετικού συστήματος.

Αρχή της μεθόδου είναι ο νόμος της οστεογονικής φόρτισης (osteogenic loading), ο οποίος διατυπώθηκε από τον Dr John Jaquish, αξιοποιώντας τα ευρήματα του Γερμανού γιατρού Dr Julius Wolf, που ήδη από το 1892 υποστήριξε πως τα οστά προσαρμόζονται στην φόρτιση – πίεση που τους ασκείται. Εάν η φόρτιση – πίεση στα οστά αυξηθεί, τότε τα οστά αυτό – αναπλάθονται έτσι ώστε με το πέρασμα του χρόνου να γίνονται δυνατότερα για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη φόρτιση – πίεση. Σε συνθήκες υψηλότερης πίεσης, η οστική πυκνότητα αυξάνεται και τα οστά δυναμώνουν. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της οστεογονικής φόρτισης τεκμηριώνονται σε περισσότερες από 25.400 κλινικές έρευνες.

Υπάρχουν τέσσερις (4) κατηγορίες ανθρώπων που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα:

 • Άτομα με μυική δυστροφία – Μία γενετική, φυλοσύνδετη, εκφυλιστική νόσος των σκελετικών κατά κύριο λόγω μυών και του καρδιακού μυ.
 • Εγκυμοσύνη μετά το 3ο τρίμηνο
 • Άτομα υπερτασικά που δεν ελέγχουν την πίεσή τους με φάρμακα. Σε περίπτωση που ελέγχεται, δεν υπάρχει πρόβλημα
 • Άτομα με κήλες στην κοιλιακή χώρα. Οι κήλες στη μέση ή και στον αυχένα δεν είναι αντένδειξη, αντιθέτως τις βοηθάμε πολύ.

Η μέθοδος Osteostrong απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να βελτιώσουν την μυοσκελετική τους κατάσταση, σε άτομα μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας που επιδιώκουν να ξανακερδίσουν τη δύναμη και την ευεξία τους, αλλά και σε αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.
Τα αποτελέσματά της είναι θεαματικά:

 • Καλύτερη ισορροπία
 • Μεγαλύτερη ευελιξία
 • Αύξηση μυοσκελετικής δύναμης
 • Βελτίωση φυσικής κατάστασης
 • Αύξηση ενέργειας
 • Μύωση πιθανότητας κατάγματος
 • Εξάλειψη πόνων στους συνδέσμους και στις αρθρώσεις
 • Ανάσχεση ή και αντιστροφή της οστεοπόρωσης
 • Μείωση των επιπέδων γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίμα (διαβήτης τύπου 2)

Πάνω στην αρχή της οστεογονικής φόρτισης υπάρχουν χιλιάδες έρευνες. Έρευνες συνεχίζουν και γίνονται και πάνω στο ίδιο το σύστημα της Οsteostrong σε παγκόσμιο επίπεδο και υπάρχουν ήδη on line ή μπορούμε να σας τις προμηθεύσουμε εμείς.

Το σύστημα της Osteostrong μπορεί να δίνει την εντύπωση ισομετρικής άσκησης αλλά δεν είναι. Η διαφορά είναι ότι μέσω του συστήματος μπορούμε και ασκούμε πολύ μεγαλύτερα φορτία και για αυτόν τον λόγο υπάρχει κίνηση στην κινητική αλυσίδα, φαίνεται, δηλαδή, κίνηση στην άρθρωση, παρόλο που δεν μετακινείται το αντικείμενο, στο οποίο ασκούμε πίεση.

Το πρωτότυπο μηχάνημα δημιουργήθηκε πριν περίπου 14 χρόνια και πλέον υπάρχουν πάνω από 120 κέντρα Osteostrong παγκοσμίως.

Εκτός Αμερικής υπάρχουν στην Σουηδία, στη Δανία, στην Ισλανδία, στην Πολωνία, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ελλάδα, στην Αγγλία και σύντομα ανοίγουν στην Κύπρο και στη Βουλγαρία.