Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει την Αποτελεσματικότητα του Καινοτόμου Συστήματος της OsteoStrong® στη Βελτίωση της Οστικής Πυκνότητας.

 

 

Η αποτελεσματικότητα του Συστήματος της OsteoStrong® στην αύξηση της οστικής πυκνότητας αναδείχθηκε σε μια πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ENDO 2023 στο Σικάγο. Η μελέτη, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου Δρ. Γεώργιου Π. Χρούσου, MD, FAAP, MACP, MACE, MD(Hon), είχε ως στόχο να αξιολογήσει τη θεραπευτική επίδραση της OsteoStrong® σε άτομα με διάγνωση οστεοπόρωσης, ανεξαρτήτως του εάν λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή ή όχι, καθώς και τη βελτίωση της μυοσκελετικής υγείας και της ευημερίας των συμμετεχόντων.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αποτελέσματα Έρευνας

 

Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης υπερέβησαν τις προσδοκίες, δείχνοντας την αποτελεσματικότητα του συστήματος OsteoStrong® και παρέχοντας σημαντικές βελτιώσεις στην οστική πυκνότητα της σπονδυλικής στήλης μεταξύ των συμμετεχόντων. Η συστηματική τήρηση του πρωτοκόλλου της OsteoStrong® οδήγησε σε σημαντική αύξηση της οστικής πυκνότητας στη περιοχή της σπονδυλικής μετά από 9 μήνες. Αυτό όχι μόνο μείωσε τον κίνδυνο κατάγματος, αλλά βελτίωσε επίσης τη συνολική σκελετική δομή.

Ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για να μοιραστεί τα συναρπαστικά ευρήματα της έρευνάς τους στο ENDO 2023, παραδεχόμενος τις αρχικές του επιφυλάξεις για τα πιθανά αποτελέσματα. Ωστόσο, ανέφερε με υπερηφάνεια ότι το σύστημα της OsteoStrong® υπερέβη τις προσδοκίες του και έδειξε την πιθανότητά του ως ένα πολύτιμο εργαλείο στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης και την προώθηση της μυοσκελετικής υγείας.

Τι αποδεικνύει η πρωτοποριακή έρευνα

 

Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ENDO 2023 παρέχει πειστικά επιχειρήματα για την αποτελεσματικότητα του Συστήματος της OsteoStrong® στην αύξηση της οστικής πυκνότητας σε άτομα με οστεοπόρωση. Η καινοτόμα προσέγγιση του συστήματος OsteoStrong®, με τα μη επεμβατικά και αποδοτικά πρωτόκολλά του, προσφέρει ελπίδα στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της οστεοπόρωσης και τη βελτίωση της συνολικής μυοσκελετικής ευημερίας. Περαιτέρω έρευνα και ευρεία υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας μπορούν σημαντικά να συνεισφέρουν στη μείωση των καταγμάτων που σχετίζονται με την οστεοπόρωση καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νοσούντων.

Ομάδα Έρευνας

 

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο διακεκριμένος Δρ. Γεώργιος Π. Χρούσος, MD, FAAP, MACP, MACE, MD(Hon), ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

 

Επιπρόσθετα, στη διακεκριμένη ερευνητική ομάδα συγκαταλέγονται:

 

Η Δρ. Νεκταρία Παπαδοπούλου, MD, PhD Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας-Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος/Επιστήμων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας-Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

O Γεώργιος Βαβέτσης, Κλινικός Εργοφυσιολόγος, ειδικός αποκατάστασης και άσκησης.
Ο Παναγιώτης Τσιαμυρτζής, Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Polytechnico Μιλάνο, Ιταλίας.

Η Οστεοπόρωση και η Προσέγγιση της OsteoStrong®

 

Η οστεοπόρωση, μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα και αυξημένο κίνδυνο κατάγματος, επηρεάζει εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Η OsteoStrong® βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης καινοτόμων μεθόδων για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος υγείας μέσω του συστήματος Spectrum, μιας προηγμένης τεχνολογίας σχεδιασμένης για την ενίσχυση της οστικής δύναμης, αναγέννησης του οστού και μείωσης του κινδύνου κατάγματος.

Το σύστημα της OsteoStrong® βασίζεται σε τέσσερα προηγμένα ρομποτικά μηχανήματα που ασκούν αξονικές δυνάμεις πίεσης στο σκελετικό σύστημα. Αυτές οι στοχευμένες δυνάμεις σχεδιάστηκαν για να προκαλέσουν με ασφάλεια μια φυσική προσαρμοστική αντίδραση στα οστά, οδηγώντας σε αυξημένη οστική πυκνότητα με την πάροδο του χρόνου. Το σύστημα είναι μη επεμβατικό και απαιτεί μόνο 10 λεπτά εβδομαδιαίας χρήσης.