Διεύθυνση: Σώρου 3-5, Μαρούσι

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ OSTEOSTRONG

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΓΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ (OSTEOGENIC LOADING)

Στις συνεδρίες της OsteoStrong χρησιμοποιείται μια σειρά ρομποτικών μηχανημάτων μυοσκελετικής ενδυνάμωσης που επιτρέπουν την αξονική συμπίεση του οστού με σκοπό την προσομοίωση της επίδρασης της πρόσκρουσης. Λόγω της βέλτιστης εμβιομηχανικής θέσης που επιτυγχάνεται στο ρομποτικό μηχάνημα, οι δυνάμεις φόρτισης που δέχονται τα ανθρώπινα οστά είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που πηρατηρούνται στην καθημερινή δραστηριότητα ή την άσκηση. Όλοι οι διεθνείς φορείς ιατρικής εκπαίδευσης κατανοούν και συνιστούν ήδη την υψηλή φόρτιση, αλλά εμείς στην OsteoStrong την κάνουμε ακόμα πιο ασφαλή.

Μία δύναμη 4,2 φορές πολλαπλάσια του σωματικού βάρους είναι η ελάχιστη απαιτούμενη για την ενεργοποίηση της ανάπτυξης των οστών στην άρθρωση του ισχίου (το σημαντικότερο σημείο στο οποίο πρέπει να αποφευχθεί το κάταγμα), ενώ οι μέγιστες δυνάμεις που ασκούνται κατά τις συμβατικές ασκήσεις αντίστασης των ενηλίκων αντιπροσωπεύουν μόλις το 1,26 έως 1,54 πολλαπλάσιο του σωματικού βάρους (1).

Η φόρτιση που επιτυγχάνεται στις συνεδρίες της OsteoStrong συχνά υπερβαίνει τα 8 πολλαπλάσια του σωματικού βάρους, γεγονός που εξηγεί την τόσο ταχεία αύξηση της οστικής πυκνότητας (2,3,4). Οι δυνάμεις αυτές ενεργοποιούν επίσης μεταβολές στη μυϊκή πυκνότητα, καθώς επίσης και στο πάχος των τενόντων και των συνδέσμων, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη στάση του σώματος και να μειώσουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Παρακάτω έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε ένα αρχείο pdf με τα διαγράμματα που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να συνοψίσετε και να συγκρίνετε τα αποτελέσματα της έρευνας. Στο αρχείο υπάρχουν όλες οι ερευνητικές μελέτες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των εν λόγω γραφημάτων και διαγραμμάτων.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ OSTEOSTRONG:
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SPECTRUM (ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ)

Η OsteoStrong χρησιμοποιεί το σύστημα Spectrum για να προσφέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα. Το Spectrum είναι το πρώτο μιας νέας κατηγορίας μηχανημάτων που ονομάζονται Ρομποτικά Συστήματα Μυοσκελετικής Ανάπτυξης (RMDS).

Το Spectrum είναι μια εφεύρεση του “πατέρα” της Οστεογονικής Φόρτισης Dr. John Jaquish, PhD. Ο Dr. John Jaquish είναι ο Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος της OsteoStrong και συγγραφέας του τόμου Osteogenic Loading. Ο Dr. Jaquish είναι τακτικός ομιλητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Οστεοπόρωση και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αμερικανικού οργανισμού για την υγεία των οστών (American Bone Health). Η συμβολή του στην OsteoStrong και, κατ΄επέκτασιν, στην προσφορά αυτής τεχνολογίας στο ευρύ κοινό είναι ανεκτίμητη.

Έρευνες δείχνουν ότι το ερέθισμα που απαιτείται για την ενεργοποίηση της οστεογένεσης (αύξηση του υγιούς οστικού ιστού) είναι ίσο με 4,2 φορές το σωματικό βάρος του ατόμου. Για πολλούς, η επίτευξη αυτού του επιπέδου ερεθίσματος χωρίς το Σύστημα Spectrum θα ήταν ανέφικτη. Ωστόσο, τα μέλη της OsteoStrong μπορούν εύκολα, με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμό ή πόνο να επιτύχουν δυνάμεις πάνω από 5 έως 12 φορές το σωματικό τους βάρος. Το υψηλό φορτίο είναι ένα από τα ισχυρότερα ερεθίσματα που μπορεί να δεχθεί το μυοσκελετικό σύστημα. Η επιστημονική έρευνα παρουσιάζει τα αποτελέσματα που βρίσκονται στη διάθεση των ατόμων κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης.
Το σύστημα Spectrum αποτελείται από 4 ξεχωριστά μηχανήματα. Υπό την επίβλεψη ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού, κάθε μηχάνημα Spectrum δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος ξεχωριστά να δεχθεί το ακριβές επίπεδο δύναμης που ταιριάζει στο δικό του μυοσκελετικό σύστημα. Για να αποκομίσουν τα μέλη μας τα επιθυμητά οφέλη, απαιτείται ένα σύντομο διάστημα άσκησης της απαραίτητης δύναμης. Για την ολοκλήρωση του κύκλου φόρτισης απαιτούνται λίγα μόνο λεπτά. Μόλις δεχθεί το ερέθισμα, το κεντρικό νευρικό σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει την οστεογένεση.