Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ OSTEOSTRONG

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΓΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ (OSTEOGENIC LOADING)

Στις συνεδρίες της OsteoStrong χρησιμοποιείται μια σειρά ρομποτικών μηχανημάτων μυοσκελετικής ενδυνάμωσης που επιτρέπουν την αξονική συμπίεση του οστού με σκοπό την προσομοίωση της επίδρασης της πρόσκρουσης. Λόγω της βέλτιστης εμβιομηχανικής θέσης που επιτυγχάνεται στο ρομποτικό μηχάνημα, οι δυνάμεις φόρτισης που δέχονται τα ανθρώπινα οστά είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που πηρατηρούνται στην καθημερινή δραστηριότητα ή την άσκηση. Όλοι οι διεθνείς φορείς ιατρικής εκπαίδευσης κατανοούν και συνιστούν ήδη την υψηλή φόρτιση, αλλά εμείς στην OsteoStrong την κάνουμε ακόμα πιο ασφαλή.

Μία δύναμη 4,2 φορές πολλαπλάσια του σωματικού βάρους είναι η ελάχιστη απαιτούμενη για την ενεργοποίηση της ανάπτυξης των οστών στην άρθρωση του ισχίου (το σημαντικότερο σημείο στο οποίο πρέπει να αποφευχθεί το κάταγμα), ενώ οι μέγιστες δυνάμεις που ασκούνται κατά τις συμβατικές ασκήσεις αντίστασης των ενηλίκων αντιπροσωπεύουν μόλις το 1,26 έως 1,54 πολλαπλάσιο του σωματικού βάρους (1).

TI EINAI H OSTEOSTRONG

H OSTEOSTRONG είναι ένα Ολοκληρωμένο Κέντρο Υγείας και Ευεξίας με έμφαση στη Μυοσκελετική Ενδυνάμωση.

Απαιτούνται μόνο λίγα λεπτά κάθε εβδομάδα για να ολοκληρώσει κάποιος τη συνεδρία του στα 4 μηχανήματα του συστήματος. Υπό τη συνεχή καθοδήγηση ενός έμπειρου προπονητή συνεδρίας, οι χρήστες εκτελούν μία πολύ ασφαλή κίνηση σε καθένα από τα 4 μηχανήματα, δίνοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο το ερέθισμα στο κεντρικό νευρικό τους σύστημα να ενεργοποιήσει τη διαδικασία της οστεογένεσης ή αλλιώς, της αύξησης της οστικής πυκνότητας.

Κάθε μηχάνημα, άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένο, παρέχει άμεση καταγραφή του φορτίου που εθελοντικά ασκείται από το χρήστη,
μετρήσιμο σε κιλά και σε πολλαπλάσια του σωματικού του βάρους.

Τα δεδομένα αποθηκεύονται και η αναφορά αποστέλλεται στο μέλος με την ολοκλήρωση της κάθε συνεδρίας, καταγράφοντας λεπτομερώς τις επιδόσεις και την πρόοδό του.

ΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ?

  Οποιοσδήποτε με οστεοπενία ή οστεοπόρωση

  Γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση

  Οποιοσδήποτε είναι αντίθετος στη χρήση φαρμακευτικών ουσιών

  Ασθενείς σε κακή φυσική κατάσταση που χρήζουν ασκήσεων ενδυνάμωσης και ισορροπίας

  Οποιοσδήποτε είναι σε άμεσο κίνδυνο πτώσης λόγω κακής ισορροπίας

  Άνθρωποι με χρόνιους πόνους ή κακή στάση σώματος

  Οποιοσδήποτε χρειάζεται ενδυνάμωση με φυσικό τρόπο

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ

Τα διφωσφονικά φάρμακα αποτελούν, σε γενικές γραμμές, την πρώτη γραμμή άμυνας για ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με οστεοπόρωση. Δυστυχώς, ο κίνδυνος των παρενεργειών τους καθιστά τη λήψη τους μια δύσκολη απόφαση.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν κάποιες μη φαρμακευτικές λύσεις, βασισμένες στην άσκηση, που οδηγούσαν σε σημαντική αύξηση της οστικής πυκνότητας με ασφαλή τρόπο, ακόμα και για ασθενείς πολύ υψηλού κινδύνου.

Η OSTEOSTRONG προσφέρει ένα πολύ αποτελεσματικό, άμεσα μετρήσιμο πρόγραμμα μυοσκελετικής ενδυνάμωσης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα προληπτικό πρωτόκολλο και για να συμπληρώσει μια φαρμακευτική αγωγή.

1 ΣΤΙΣ IN 2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΣΤΟ ΤΗΣ

ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ


ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΣΤΟ

ΛΟΓΩ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Η οστεογονική φόρτιση είναι η πιο αποτελεσματική στο κομμάτι της αύξησης της οστικής δύναμης και της καλής οστικής υγείας.

Αυτό το γεγονός έχει επιβεβαιωθεί από εκατοντάδες μελέτες, οι οποίες έχουν καταδείξει ότι το ελάχιστο φορτίο που είναι απαραίτητο για την αύξηση της οστικής πυκνότητας στο μηριαίο οστό, ισούται με 4 πολλαπλάσια του σωματικού βάρους του κάθε ανθρώπου.

Στους ενήλικες, τέτοια φορτία μπορεί να συνοδευτούν από τραυματισμό. Αυτός είναι ένας λόγος που παγκοσμίως οι ενήλικες αποφεύγουν την άσκηση τέτοιων φορτίων ή ακόμα και αυτοί που αθλούνται, συχνά αποτυγχάνουν να διατηρήσουν την οστική τους υγεία, διότι πολύ απλά δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν.

Η OSTEOSTRONG χρησιμοποιεί μια σειρά από 4 ρομποτικά μηχανήματα μυοσκελετικής ενδυνάμωσης, μέσω της χρήσης των οποίων μπορούν να ασκηθούν, εθελοντικά, υψηλά φορτία. Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη καρπώνονται τα οφέλη της κρούσης, χωρίς τους κινδύνους που συνοδεύονται από αυτήν, απολαμβάνοντας έτσι μία μέθοδο φυσικής ιατρικής που δεν έχει παρενέργειες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ

  Αυξήσεις έως και 14% στην οστική μάζα μέσα σε διάστημα 12 μηνών μεταξύ των μετρήσεων DEXA

  Αυξημένη ευελιξία

  Μείωση στους πόνους των αρθρώσεων

  Σημαντικές βελτιώσεις στη δύναμη και την ισορροπία

  Βελτιωμένη στάση σώματος

Η φόρτιση που επιτυγχάνεται στις συνεδρίες της OsteoStrong συχνά υπερβαίνει τα 8 πολλαπλάσια του σωματικού βάρους, γεγονός που εξηγεί την τόσο ταχεία αύξηση της οστικής πυκνότητας (2,3,4). Οι δυνάμεις αυτές ενεργοποιούν επίσης μεταβολές στη μυϊκή πυκνότητα, καθώς επίσης και στο πάχος των τενόντων και των συνδέσμων, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη στάση του σώματος και να μειώσουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Παρακάτω έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε ένα αρχείο pdf με τα διαγράμματα που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να συνοψίσετε και να συγκρίνετε τα αποτελέσματα της έρευνας. Στο αρχείο υπάρχουν όλες οι ερευνητικές μελέτες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των εν λόγω γραφημάτων και διαγραμμάτων.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ OSTEOSTRONG:
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SPECTRUM (ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ)

Η OsteoStrong χρησιμοποιεί το σύστημα Spectrum για να προσφέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα. Το Spectrum είναι το πρώτο μιας νέας κατηγορίας μηχανημάτων που ονομάζονται Ρομποτικά Συστήματα Μυοσκελετικής Ανάπτυξης (RMDS).

Το Spectrum είναι μια εφεύρεση του “πατέρα” της Οστεογονικής Φόρτισης Dr. John Jaquish, PhD. Ο Dr. John Jaquish είναι ο Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος της OsteoStrong και συγγραφέας του τόμου Osteogenic Loading. Ο Dr. Jaquish είναι τακτικός ομιλητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Οστεοπόρωση και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αμερικανικού οργανισμού για την υγεία των οστών (American Bone Health). Η συμβολή του στην OsteoStrong και, κατ΄επέκτασιν, στην προσφορά αυτής τεχνολογίας στο ευρύ κοινό είναι ανεκτίμητη.

Έρευνες δείχνουν ότι το ερέθισμα που απαιτείται για την ενεργοποίηση της οστεογένεσης (αύξηση του υγιούς οστικού ιστού) είναι ίσο με 4,2 φορές το σωματικό βάρος του ατόμου. Για πολλούς, η επίτευξη αυτού του επιπέδου ερεθίσματος χωρίς το Σύστημα Spectrum θα ήταν ανέφικτη. Ωστόσο, τα μέλη της OsteoStrong μπορούν εύκολα, με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμό ή πόνο να επιτύχουν δυνάμεις πάνω από 5 έως 12 φορές το σωματικό τους βάρος. Το υψηλό φορτίο είναι ένα από τα ισχυρότερα ερεθίσματα που μπορεί να δεχθεί το μυοσκελετικό σύστημα. Η επιστημονική έρευνα παρουσιάζει τα αποτελέσματα που βρίσκονται στη διάθεση των ατόμων κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης.
Το σύστημα Spectrum αποτελείται από 4 ξεχωριστά μηχανήματα. Υπό την επίβλεψη ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού, κάθε μηχάνημα Spectrum δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος ξεχωριστά να δεχθεί το ακριβές επίπεδο δύναμης που ταιριάζει στο δικό του μυοσκελετικό σύστημα. Για να αποκομίσουν τα μέλη μας τα επιθυμητά οφέλη, απαιτείται ένα σύντομο διάστημα άσκησης της απαραίτητης δύναμης. Για την ολοκλήρωση του κύκλου φόρτισης απαιτούνται λίγα μόνο λεπτά. Μόλις δεχθεί το ερέθισμα, το κεντρικό νευρικό σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει την οστεογένεση.