7 τρόποι για να προσθέσετε «χρόνια και χρόνια στη ζωή σας», λένε οι ειδικοί

Ο δρόμος προς τη μακροζωία είναι κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε με πειθαρχία και αφοσίωση. Δεν είναι μυστικό ότι η διατροφή και η άσκηση είναι το κλειδί για να ζήσουμε πέρα ​​από τη μέση διάρκεια ζωής των 78 ετών, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα επιπλέον που μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερα χρόνια.

Φάτε αυτό, όχι εκείνο! Ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους για μια μακρά υγιή ζωή.

Μείωση και διαχείριση του στρες

Ο Δρ Jeff Gladd, MD, ιατρός και επικεφαλής ιατρός στο Fullscript μας λέει, “Η μείωση του στρες πιθανότατα παίζει σημαντικό ρόλο στη μακροζωία”. Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες του σώματος, τείνει να αυξάνει το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση που συμβάλλουν έμμεσα στον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Μια φινλανδική μελέτη το 2020 υπολόγισε ότι το έντονο στρες μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 2,8 χρόνια. Ο μετριασμός του βάρους του στρες είναι μοναδικός για ένα άτομο, επομένως υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι επαγγελματίες που βοηθούν τους ασθενείς να μειώσουν αυτό το φορτίο.

Λεβάντα: Αρκετές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το αιθέριο έλαιο βοηθά πολύ στη μείωση του στρες, του άγχους, ακόμη και της αρτηριακής πίεσης. Μια άλλη θεραπεία για τη μείωση του στρες είναι η ενσυνειδητότητα. Το Mindfulness είναι μια δυνητικά ισχυρή θεραπεία για τη μείωση του στρες και την αύξηση της επίγνωσης του μυαλού και του σώματός μας, προκειμένου να αποτραπεί μια αλυσίδα αγχωτικών σκέψεων και συναισθημάτων που τόσο συχνά επιβαρύνουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που συχνά συνιστούμε στους ασθενείς για να χτίσουν αυτή τη συνήθεια.

Διακοπή του καπνίσματος

Η Δρ Cherie P Erkmen, θωρακοχειρουργός και διευθύντρια του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα στο Temple University Hospital και καθηγήτρια Θωρακικής Ιατρικής και Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή Lewis Katz στο Temple University, μας υπενθυμίζει: ”Το κάπνισμα είναι ο Νο. 1 παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα. Ακόμα κι αν έχετε ιστορικό καπνίσματος, η διακοπή του καπνίσματος σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα. Στην πραγματικότητα, σε μια ανάλυση του 2018 της μελέτης-ορόσημο Framingham Heart Study, ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt διαπίστωσαν ότι πρώην καπνιστές που τα παράτησαν πριν από περισσότερα από 15 χρόνια έχουν περίπου τον ίδιο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα με έναν μη καπνιστή.”

Εκφράστε ευγνωμοσύνη

Η Francine Waskavitz, M.S., SLP, IHNC, Owner στο Longevity Coaching δηλώνει: “Εάν θέλετε να ζήσετε περισσότερο, πρέπει να περιορίσετε τις αρνητικές σας σκέψεις. Το χρόνιο στρες είναι τοξικό για την υγεία σας. Η έκφραση ευγνωμοσύνης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει την ευτυχία σας και τη συνολική ψυχική σας υγεία”.

Ενσωματώστε την γυμναστική ενδυνάμωσης στην προπόνησή σας

Ο Kent Probst, personal trainer, κινησιοθεραπευτής και bodybuilder της Long Healthy Life λέει: “Η προπόνηση δύναμης παράγει ένα ένζυμο που συμβάλλει στη μακροζωία. Το ένζυμο είναι η πρωτεϊνική κινάση ενεργοποιημένη από τη μονοφωσφορική αδενοσίνη (AMPK). Αντιπροσωπεύει την κινάση πρωτεΐνης που ενεργοποιείται από μονοφωσφορική αδενοσίνη. Το AMPK λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο για να μειώσει κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου και βοηθά στον έλεγχο της αύξησης βάρους, για να αναφέρουμε μόνο μερικά οφέλη. Αυξάνετε τη δραστηριότητα AMPK στους μύες σας κατά τη διάρκεια της άσκησης με αντίσταση.”

Στην OsteoStrong® καταφέρνουμε πάντα με την κατάλληλη δοσολογία μεγάλων φορτίων,  να ενεργοποιήσουμε τους οστεοβλάστες που προκαλούν την αναδόμηση του οστού με έναν ασφαλή κι ανώδυνο τρόπο. Η  οστεογονική φόρτιση ως φυσική μέθοδος πρόληψης και αναστροφής της οστεοπόρωσης είναι διαθέσιμη εδώ και τέσσερα χρόνια, μέσω του καινοτόμου συστήματος SPECTRUM της Osteostrong στην Αθήνα.

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα

Ο Δρ Dave Candy, εξηγεί: ”Η υγιεινή διατροφή για την καρδιά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων βασικών αιτίες θανάτου”.

Αντιοξειδωτικά συμπληρώματα

Ο Trista Best, MPH, RD, LD λέει, “Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες επιταχυνόμενης γήρανσης που εμφανίζονται στο δέρμα: η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η προηγμένη γλυκοζυλίωση (AGE)* επιβλαβείς ενώσεις που σχηματίζονται όταν η πρωτεΐνη ή το λίπος συνδυάζονται με τη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό περιγράφει τα περισσότερα επεξεργασμένα βολικά τρόφιμα, όπως πατατάκια, ψημένα προϊόντα και παγωτό κ.α. Αυτά τα προϊόντα αυξάνουν τη γήρανση και επίσης οδηγούν σε κακή υγεία του εντέρου. Και οι δύο αυτές παρενέργειες βλάπτουν τη συνολική υγεία. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα παρέχουν στο σώμα αντιοξειδωτικά που δρουν για την εξουδετέρωση αυτής της βλάβης μέσω βιταμινών, μετάλλων και φυτοθρεπτικών συστατικών. Τα αντιοξειδωτικά είναι φυτικές ενώσεις που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι επίσης υπεύθυνα για τη μείωση της φλεγμονής αποτρέποντας τη συσσώρευση αιμοπεταλίων. Η χρόνια φλεγμονή χαμηλού επιπέδου προκαλεί οξειδωτικό στρες στο σώμα που οδηγεί σε πολλές από τις χρόνιες παθήσεις που είναι κοινές στα δυτικά έθνη. Οι πιο συχνές από αυτές τις καταστάσεις προκαλούνται ή/και επιδεινώνονται από φλεγμονή και περιλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία και κυρίως τη γήρανση”.

Ασκήσεις αναπνοής

Ο Niraj Naik – ένας πιστοποιημένος φαρμακοποιός που έγινε εμπειρογνώμονας ολιστικής υγείας και ιδρυτής της διεθνούς σχολής αναπνοής Soma Breath δηλώνει: ”Όταν χρησιμοποιούνται ορισμένες βασικές αρχές της Pranayama, προκαλείται πιο αργός ρυθμός ροής αέρα. Αυτό δημιουργεί αυξημένα επίπεδα CO2 και πιο αποτελεσματική οξυγόνωση των επιπέδων των ιστών του σώματος . Παρά την κοινωνική μας πεποίθηση ότι το CO2 δεν είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό, το αντίθετο είναι στην πραγματικότητα σωστό. Στην πραγματικότητα, η αρχαία γνώση μιλά για τα εκπληκτικά οφέλη του CO2 και εξηγεί τη σημασία της αύξησης των επιπέδων του για να αξιοποιήσουμε δυνητικός.

Η αναπνοή βοηθά στη μακροζωία

Καρδιακή υγεία: Βελτιώνει την κυκλοφορία λόγω της αγγειοδιαστολής και της ανάπτυξης νέων αιμοφόρων αγγείων.

Υγεία του εγκεφάλου: Η ροή του αίματος σε όργανα που χρησιμοποιούν πολύ οξυγόνο βελτιώνεται, όπως ο εγκέφαλος. Αυτή η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, ακόμη και να ενεργοποιήσει τα αδρανοποιημένα μέρη του εγκεφάλου.

Αντιγήρανση/Μακροζωία: Μπορεί να ενεργοποιήσει τα βλαστοκύτταρα στην κυκλοφορία για την αναγέννηση των κυττάρων στο σώμα σας.

Αντοχή: Βελτιώστε τη φυσική κατάσταση και την αντοχή καθώς παράγετε περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια, νέα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνετε τη ροή του αίματος στα όργανά σας.

Θεραπεία Ερυθρού & Υπέρυθρου Φωτός, αποκλειστικά στην OsteoStrong®.

Μία Ιατρική συσκευή κατηγορίας II, παρέχει ερυθρά και σχεδόν υπέρυθρα μήκη κύματος απευθείας στο σώμα χρησιμοποιώντας λάμπες LED ιατρικής ποιότητας. Αυτά τα μήκη κύματος προκαλούν μία χημική αντίδραση στα μιτοχόνδρια των κυττάρων που, με τη σειρά τους, ενισχύουν την ενέργεια ΑΤΡ και ενισχύουν την ενεργοποίηση των κυττάρων. Η θεραπεία με ερυθρό φως μπορεί να βοηθήσει τα μέλη μας να βελτιώσουν τη φυσική τους απόδοση, να μειώσουν τη φλεγμονή, να μειώσουν τον πόνο στις αρθρώσεις και να βελτιώσουν την οστεοαρθρίτιδα.

ΟΦΕΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

Ενισχύει την υγεία του δέρματος: Αυξάνει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει την επούλωση του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των εγκαυμάτων

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου: Βελτιώνει τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου και ενισχύει την παραγωγή μελατονίνης

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ