Διεύθυνση: Σώρου 3-5, Μαρούσι

Biohack: Τι Γνωρίζεις Για Αυτό;

Για το biohack θα σας μιλήσω εδώ. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά σε μένα, συχνά – πυκνά, συμβαίνει να νιώθω πως, καθετί που παρουσιάζεται μπρος μου, ακολουθεί ένα σχέδιο συμπαντικό. Σα να είναι προγραμματισμένη – και τυχερή – η ζωή μου. Σα να την περιμένω γιατί την εύχομαι. Προσοχή, δεν υπονοώ ότι όλα έχουν πάει όπως θα τα ήθελα και ζω σε σειρά του Παπακαλιάτη- και όποιος γνωρίζει μερικά πράγματα παραπάνω για μένα, καταλαβαίνει – αλλά, να, συνεχώς “σκοντάφτω” πάνω σε πράγματα σούπερ ενδιαφέροντα που με πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Τι είναι το biohack;

Κάπως έτσι, από την αρχή της χρονιάς που διανύουμε, ήρθα σε επαφή με έναν όρο που – θυμηθείτε με – θα μας απασχολήσει ιδιαιτέρως στο μέλλον. Τον διαβάζετε στον τίτλο του παρόντος και λέγεται “biohack”. Η συγκεκριμένη έννοια περιλαμβάνει έναν συνδυασμό βιολογικών μελετών με την λεγόμενη καλλιέργεια χάκερ που γεννά την πρακτική του hacking στο ίδιο μας το σώμα, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση, η ευεξία και η υγεία μας. 

Η συγκεκριμένη πρακτική, που διαρκώς αναπτύσσεται και γίνεται προσιτή στο ευρύ κοινό στο εξωτερικό (κυρίως), μοιάζει με μυστικό πολυτελείας, αλλά δεν είναι. Διέπει, μάλιστα, όλο το εύρος των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, είτε μιλάμε για τρόπους εναλλακτικής διατροφής (intermittent fasting), είτε μιλάμε για αντιγήρανση και αντιμετώπιση φλεγμονής (Cryosauna), είτε μιλάμε για νέους τρόπους αναστροφής της απώλειας δύναμης και οστικής πυκνότητας (OsteoStrong). Μέσα από την εμπλοκή μου και τη συνεργασία μου με την OsteoStrong, που δικαίως αυτοαναγορεύεται ως το “ultimate biohack” έμαθα τον όρο και για αυτό θα την ευγνωμονώ (εκείνη και τους ανθρώπους της) παντοτινά.

Η μέθοδος OsteoStrong

Και, αν για τα δυο πρώτα έχουν γραφτεί τόσα και τόσα (και από μένα τον ίδιο), για την OsteoStrong ίσως να μην έχετε ακούσει ακόμα. Και επειδή η ευγνωμοσύνη δεν είναι μια λέξη μόνο, αλλά πρέπει να εκδηλώνεται με πράξεις, θα σας γράψω δυο αράδες: Η OsteoStrong είναι το μοναδικό σύστημα φυσικής μυοσκελετικής ενδυνάμωσης παγκοσμίως, δηλαδή ο πιο εύκολος τρόπος για την απόκτηση γερών οστών, δυνατών μυών και καλής ισορροπίας. Με δέκα λεπτά την εβδομάδα, έχουμε βελτίωση της αντοχής, της οστικής δύναμης, της στάσης του σώματος, της ισορροπίας και των αθλητικών επιδόσεων με λιγότερους πόνους στις αρθρώσεις, στην πλάτη και στην μέση. Δεν κάνω πλάκα. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Προσωπικά, εφαρμόζοντας ήδη δυο μήνες τη μέθοδο, έχω δει σημαντική διαφορά σε ισορροπία και δύναμη: κάνω πλέον ιδιαιτέρως περισσότερα κιλά στο γυμναστήριο και παράλληλα μπορώ να βάζω τις κάλτσες μου όρθιος στο σαλόνι χωρίς να χοροπηδάω σαν το… καγκουρώ. Σκεφτείτε, τώρα, τη λογική αυτή του “biohacking” σε βάθος χρόνου, στα χρόνια που θα έρθουν.

Για μένα προσωπικά, που δηλώνω αμετανόητος εργένης και άνθρωπος μοναχικός, αυτό είναι και το σημαντικότερο: να διατηρήσω την ελευθερία μου μέχρι το τέλος και να μην επιβαρύνω κανέναν να με γιατροπορεύσει στα δεύτερα – άντα μου (που σκοπεύω οπωσδήποτε να φτάσω). Και η OsteoStrong με βοηθά ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Το γήρας ως ασθένεια

Το μεγάλο βήμα, βέβαια, για τον καινούργιο άνθρωπο, θα γίνει όταν όλες οι χώρες του κόσμου αναγνωρίσουν το γήρας σαν ασθένεια και όχι σαν φυσιολογική εξέλιξη στη ζωή του δίποδου όντος. Ως τότε, το “biohacking” θα είναι το κόλπο και η “απάτη” μας προκειμένου να ζούμε καλύτερα για όσα χρόνια μας αντιστοιχούν. Καλύτερα και λίγο περισσότερο διαρκώς.

Γιώργος Μυζάλης – myathlete

Υ.Γ. Αν είστε αναγνώστης ή μέλος του myathlete, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ανθρώπους της OsteoStrong (210-6179265) και να κλείσετε δύο (αντί της συνηθισμένης μία) δοκιμαστικές συνεδρείες. Μπορεί να συναντηθούμε κι εκεί.


Βιταμίνες D και Β12 κατά της οστεοπόρωσης.

Η υγεία των οστών μας και η πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι πολύ σημαντική, όπως επισημαίνει πληθώρα επιστημονικών ερευνών που κάνουν την εμφάνισή τους με ολοένα και αυξανόμενη συχνότητα. Η οστεοπενία και η οστεοπόρωση (δυο όψεις του ίδιου νομίσματος) απειλούν την υγεία των οστών μας. Υπάρχουν, ευτυχώς, κάποιες βιταμίνες που ενισχύουν…
Διαβάστε περισσότερα »

Αυχενικό σύνδρομο από τα αμέτρητα virtual calls?

Περνάτε αμέτρητες ώρες μπροστά από την οθόνη και πονάει η πλάτη σας; Διαβάστε πως μπορεί το "αυχενικό σύνδρομο" να προκαλέσει πόνους στην σπονδυλική στήλη, κεφαλαλγία και άλλα. Υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να αναρωτηθούμε για τον εθισμό μας  στην οθόνη του κινητού μας. Το λεγόμενο "αυχενικό σύνδρομο" είναι ένα φαινόμενο…
Διαβάστε περισσότερα »