Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι! Τρόποι για να πετύχουν φέτος..

Στην έναρξη κάθε νέου έτους, όλοι μιλούν και σκέφτονται τους νέους προσωπικούς στόχους που επιθυμούν να φέρουν εις πέρας. Μερικοί άνθρωποι αποφασίζουν να επικεντρωθούν περισσότερο στην υγεία τους, ενώ άλλοι ορκίζονται να κάνουν νέα βήματα στην καριέρα τους. Παρόλο που μπαίνουμε στη νέα χρονιά με τις καλύτερες προθέσεις για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, δυστυχώς είτε πολύ γρήγορα εγκαταλείπουμε την προσπάθεια αυτή είτε ξεχνάμε τελείως τις προσωπικές δεσμεύσεις.

Γιατί οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις για την Νέα χρονιά παρόλο που μπορεί να μην διαρκέσουν; Ποια είναι η καλύτερη λύση για τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της Πρωτοχρονιάς; Η απάντηση μπορεί να εκπλήξει: Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή γιορτή για πολλούς, είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή – γι’ αυτό βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να δημιουργήσει υποσχέσεις. Όλοι έχουμε κομμάτια της ζωής μας που θέλουμε να αλλάξουμε. Ωστόσο, συχνά παίρνουμε αποφάσεις στο πνεύμα του εορτασμού, χωρίς πραγματική σκέψη για το τι θα χρειαστεί για να τις επιτύχουμε.

Οι λόγοι για τους οποίους οι υποσχέσεις που κάνουμε την Πρωτοχρονιά αποτυγχάνουν οφείλεται σε ένα πράγμα: τη στρατηγική που συνήθως ακολουθούμε και έχει βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Η διαδικασία όμως εκπλήρωσης των προσωπικών μας στόχων είναι διαδικασία μακροπρόθεσμης διάρκειας . Αυτό που θα βοηθήσει στη δημιουργία μόνιμων αλλαγών είναι η νοοτροπία απέναντι σε αυτά που θέλουμε να καταφέρουμε, κάτι το οποίο απαιτεί χρόνο, σύστημα και έξυπνες επιλογές.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ;

Πόσες φορές έχουμε κάνει μια υπόσχεση ή προσωπική δέσμευση την Πρωτοχρονιά και δεν έχει επιτύχει; Πολλές υποσχέσεις που κάνουμε τη Νέα χρονιά αποτυγχάνουν επειδή αναζητάμε απλώς μια νέα εμπειρία και δεν έχουμε δεσμευτεί αληθινά για πραγματική αλλαγή.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες υποσχέσεις δεν είναι απλώς να κάνουμε κάτι μία ή δύο φορές. Το να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας απαιτεί βαθύ αυτο-στοχασμό, να ξεπεράσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας και να χτίσουμε νέες συνήθειες. Οι καλύτερες υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Πρωτοχρονιάς αφορούν τον καθορισμό στόχων και τη δημιουργία ενός αφοσιωμένου σχεδίου για την επίτευξή τους.

Οι στόχοι, όχι οι στομφώδεις δηλώσεις, είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία. Και το μυστικό για να θέσουμε επιτεύξιμους στόχους είναι να γνωρίζουμε γιατί θέλουμε αυτό που θέλουμε. Η δημιουργία συναρπαστικών στόχων θα βοηθήσει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Ποιες υποσχέσεις συνήθως εξετάζουμε; Είτε πρόκειται για επαγγελματική εξέλιξη είτε για προσωπική ανάπτυξη, οι ρεαλιστικές υποσχέσεις που θέτουμε την Πρωτοχρονιά έχουν πίσω τους σκοπό, πάθος όραμα και σχέδιο.

Θέστε στόχους που λειτουργούν:

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Πάρτε την απόφαση τώρα ότι πρόκειται να αλλάξετε κάποια πτυχή της ζωής σας και στη συνέχεια δεσμευτείτε να την πραγματοποιήσετε.

ΚΑΤΑΓΡΑΨΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ

Γράψετε τους στόχους σας σε ένα σημειωματάριο,  θα σας βοηθήσει να το θυμάστε καλύτερα αργότερα. Θα είστε σε θέση να κατακτήσετε πραγματικά τον στόχο σας μόλις τον δείτε μπροστά σας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ

Όταν καταλάβετε γιατί θέλετε τον στόχο σας, θα βρείτε έναν τρόπο να τον πετύχετε – ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ

Ορίστε ένα εύλογο χρονοδιάγραμμα για τους στόχους σας και μετρήστε την πρόοδό σας στην πορεία.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ

Όταν αντιμετωπίζετε μια αποτυχία ή εάν αισθάνεστε ότι έχετε αποτύχει εντελώς, μην τα παρατάτε. Προχωρήστε μπροστά.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ

Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε κάθε επιτυχία στην πορεία, ακόμα και τις μικρές. Τα μικρά βήματα γίνονται απολαυστικά και σας βοηθούν να φτάσατε πιο γρήγορα στον στόχο σας.

Η πραγματική αλλαγή έρχεται όταν έχετε οραματιστεί το αποτέλεσμα και δεσμεύεστε να κάνετε τους στόχους σας πραγματικότητα. Το να μάθετε να βάζετε και να πετυχαίνετε στόχους είναι μια εξαιρετική συνήθεια που λίγοι κατακτούν στη ζωή τους. Αποκτήστε όλα όσα θέλετε φέτος, και κάθε χρόνο, θέτοντας και πετυχαίνοντας στόχους που έχουν σημασία για εσάς!

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ