Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

Η Osteostrong στους Los Angeles Times.

Η Osteostrong, η νέα επαναστατική μέθοδος που προλαμβάνει και αντιστρέφει την οστεοπόρωση και πλέον δραστηριοποιείται στη χώρα μας (Σώρου 3-5, Μαρούσι), αναφέρθηκε εκτενώς σε άρθρο του Roy Wallack, ρεπόρτερ υγείας των Los Angeles Times την περασμένη εβδομάδα.

Νέες μέθοδοι του fitness για το 2020: προπόνηση αύξησης οστικής πυκνότητας (οστεογένεσης).

Η Edy Seaver, μια 61χρονη καλλιτέχνης από τη Βενετία που κολυμπά και κάνει kayak για να συντηρεί τη φυσική της κατάσταση, έπασχε από οστεοπόρωση. Ναι, έπασχε – παρελθοντικός χρόνος. Τέσσερις μήνες αφότου ξεκίνησε την εβδομαδιαία της δεκάλεπτη συνεδρία στην Osteostrong, μια wellness επιχείρηση στη Mar Vista που περιλαμβάνει ρομποτικά μηχανήματα αντίστασης, διαπίστωσε (κατά τη διάρκεια μιας DXA ανίχνευσης οστικής πυκνότητας) ότι η οστική της πυκνότητα είχε βελτιωθεί κατά 7%. Αυτή η βελτίωση την ανέβασε κλίμακα, βγάζοντάς την από την κατηγορία της οστεοπόρωσης και τοποθετώντας την σε εκείνη της οστεοπενίας, μια χαμηλότερης βαθμίδας λέπτυνση των οστών. «Πρόκειται για ριζοσπαστική βελτίωση σε μια πολύ μικρή χρονική περίοδο εφαρμογής – ύστερα από χρόνια χειροτέρευσης», λέει η ίδια. «Και επιπλέον, αισθάνομαι πολύ πιο δυνατή, τόσο που να μπορώ να κολυμπήσω είκοσι (20) φορές την πισίνα, αντί για τις συνηθισμένες μου δώδεκα (12)».

Τα λεπτότερα οστά και οι σφιγμένοι μύες και αρθρώσεις επηρεάζουν την υγεία, τη μακροβιότητα και την αθλητική επίδοση, ωστόσο η φροντίδα τους, πολύ συχνά, «σκοντάφτει» στον συνηθισμένο τρόπο άσκησης. Η συγκεκριμένη πρακτική εμφάνισε ευκαιρίες για νέες λειτουργίες franchise, όπως η Osteostrong, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε παίχτη – κλειδί στην fitness σκηνή, όπου η ελαστικότητα και τα προγράμματα ενδυνάμωσης συνεχίζουν να κυριαρχούν.

Η Osteostrong ιδρύθηκε στο Τέξας το 2012 από τον βιομηχανικό επιστήμονα John Jaquish που ήθελε να βοηθήσει τη μητέρα του, μια δια βίου τενίστρια που είχε διαγνωστεί με οστεοπόρωση.  Ο Jaquish ανακάλυψε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε μια έρευνα του Osteoporosis Research Center στο Jyväskylä University στη Φινλανδία, που ανέφερε ότι τα πιο πυκνά οστά στον κόσμο εντοπίζονται στους αθλητές της ενόργανης χάρη στη δυνατότητά τους να απορροφούν τη δύναμη που αντιστοιχεί σε 4,2 φορές το βάρος τους όταν προσγειώνονται μετά από μια άσκηση ή ένα πρόγραμμά τους.

Γίνετε μέλος του κινήματος StrongMe

Γνωρίζοντας ότι η μητέρα του, πιθανότατα, δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτή τη δύσκολη άσκηση, ο Jaquish ξεκίνησε να δημιουργήσει μια ασφαλή και δυνατή μέθοδο που θα μπορούσε να προκαλέσει οστεογένεση. Το αποτέλεσμα: τέσσερα ρομποτικά μηχανήματα υπερ – αντίστασης που καλύπτουν κάθε περιοχή του σώματος – ένα για πιέσεις στήθους, ένα για πιέσεις ποδιών, ένα για ενδυνάμωση του πυρήνα και ένα για οριζόντιες άρσεις ενδυνάμωσης του σκελετικού – που εξασφαλίζουν ουσιαστική οστεογένεση, αλλά χωρίς φορτίο βάρους και περιλαμβάνουν εξειδικευμένες οθόνες πληροφορίας που δίνουν στα μέλη της Osteostrong αριθμητικές μετρήσεις της προσπάθειάς τους.

Φορώντας απλά και άνετα ρούχα, τα μέλη της Osteostrong επισκέπτονται το κέντρο μια φορά την εβδομάδα, όπου εφαρμόζουν το μέγιστο της δύναμής τους (και στα τέσσερα ρομποτικά όργανα που περιεγράφηκαν παραπάνω) για τριάντα (30) δευτερόλεπτα. Οι μπάρες που σπρώχνουν ίσα που μετακινούνται ακόμα και όταν τα δεδομένα της προσπάθειας στην οθόνη αγγίζουν υψηλές επιδόσεις. Για κάποιους, αυτά τα δύο λεπτά συνολικής εφαρμογής της μεθόδου εμφανίζουν εντυπωσιακά και καταγεγραμμένα αποτελέσματα.

Γίνετε μέλος της Osteostrong.

Έχοντας αποδείξεις από τις DXA μετρήσεις της οστικής της πυκνότητας, η Fran Lasker από το LosAngeles ανέβασε τις τιμές της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα της κατά 8% σε 25 συνεδρίες μέσα σε μια περίοδο εννέα μηνών από τον Ιούλιο του 2018 ως τον Απρίλιο του 2019. «Ο γιατρός μου σοκαρίστηκε», λέει η ίδια. «Ξεκίνησα με οριακή οστεοπόρωση. Τώρα έχω οστεοπενία, αλλά έχω ανακτήσει σημαντική ποσότητα οστού σε σύντομο διάστημα και δεν έχω τελειώσει ακόμα». Συνεχίζει τις εβδομαδιαίες επισκέψεις της.

Η Osteostrong στεγάζεται σε 65 διαφορετικά σημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβανομένων των Mar Vista, Laguna Hills, Lake Forest, Pasadena και Studio City και σε δέκα (10) ακόμα χώρες του κόσμου.

LOS ANGELES TIMES

By Roy M. Wallack

December 27, 2019

o.t: Fitness trends for 2020: Stretching labs and bone density training.

πηγή ελληνικής εκδοχής: Πρώτο θέμα.

Κλείστε μια δωρεάν συνεδρία.


Παιδιά και οστική υγεία στην εποχή της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, με την πανδημία να κυριαρχεί στις συζητήσεις και την αρθρογραφία, αμέτρητα ήταν τα κείμενα που επικεντρώθηκαν στις διάφορες επιπτώσεις της νέας αυτής συνθήκης στους ανθρώπους. Άρθρα για τη σωματική υγεία, για την ψυχική υγεία, για την ελευθερία του ανθρώπου κ.ο.κ. Το σχετικό περιεχόμενο που…
Διαβάστε περισσότερα »

X3, το μυστικό όπλο των Miami Heat.

Κάθε φορά που ένας ευρωπαίος μπασκετμπολίστας διασχίζει τον Ατλαντικό με προορισμό το ΝΒΑ βλέπουμε το ίδιο έργο (το είδαμε και με το δικό μας Γιάννη Αντετοκούμπο): μετά την πρώτη του προετοιμασία με την ομάδα του, ο παίκτης είναι «άλλος». Το σώμα του είναι εμφανώς πιο δυνατό, πιο μυώδες, η αλτικότητά…
Διαβάστε περισσότερα »