Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

Τι συμβαίνει στα οστά κατά τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού (25 Οκτωβρίου), και καθώς αμέτρητες γυναίκες κατορθώνουν και τον νικούν, ας δούμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την επόμενη μέρα και τι πρέπει να προσέξουν οι survivors μετά τις θεραπείες τους.

 

Οι περισσότερες θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού επικεντρώνονται στη μείωση των επιπέδων οιστρογόνων στον οργανισμό. Την ίδια στιγμή, όμως, τα οιστρογόνα είναι κομβικά για την ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς οστού. Ξεκάθαρο αποτέλεσμα: απώλεια οστικής μάζας.

 

Αυτή η απώλεια οστικής πυκνότητας μπορεί να είναι αρκετά σημαντική, ώστε ορισμένες γυναίκες να αγγίξουν την οστεοπενία (χαμηλή οστική πυκνότητα με μέτριο κίνδυνο κατάγματος) ή την οστεοπόρωση (πολύ χαμηλή οστική πυκνότητα με σημαντικό κίνδυνο κατάγματος).

 

 

Ρυθμιστικές ανταποκρίσεις των οστών.

 

Το οστό ανταποκρίνεται σε δύο ειδών ερεθίσματα.  Το ένα από αυτά είναι οι ορμόνες, με τα οιστρογόνα να παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο.  Το άλλο είναι οι μηχανικές δυνάμεις που προκαλούνται από τη βαρύτητα και την άσκηση κάποιων φορτίων.

 

Η χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάσει την οστική πυκνότητα ακόμα και σε νεότερες ηλικίες, ενώ υπάρχουν έρευνες που συνδέουν και την ακτινοθεραπεία με τη μείωση της οστικής πυκνότητας. Οι γιατροί γενικά καθοδηγούν τους ασθενείς τους σε φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία της χαμηλής οστικής πυκνότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες.

 

 

Απάντηση στις παρενέργειες των θεραπειών για τον Καρκίνο του μαστού στα οστά:  οστεογονική φόρτιση.

 

Όπως προαναφέρθηκε, όταν ασκείται αρκετή πίεση στα οστά, αυτά μεταμορφώνονται και, με την πάροδο του χρόνου, γίνονται πιο δυνατά με ένα φυσικό τρόπο.

 

Το 2012, μια μελέτη μεγάλης κλίμακας κατέδειξε ότι η ενεργοποίηση της ανάπτυξης των οστών (για το ισχίο και το μηριαίο οστό) απαιτεί πίεση ίση με τουλάχιστον 4,2 φορές το σωματικό βάρος των συμμετεχόντων – νούμερο το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί στην πραγματικότητα να επιτευχθεί μέσω της συμβατικής άσκησης ή της φυσικής κίνησης.

 

 

Είναι διαθέσιμη η οστεογονική φόρτιση στη χώρα μας;

 

Το Spectrum, το μοναδικό σύστημα οστεογονικής φόρτισης της OsteoStrong  (Σωρού 3-5, Μαρούσι, 210-6179265), ασκεί σημαντικά φορτία πίεσης στο σώμα για μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να έχει την ίδια επιβαρυντική επίδραση στο σώμα όσο αυτή της τακτικής άσκησης.  Τα αποτελέσματα, ωστόσο, μιλούν από μόνα τους.

 

Η σύντομη κι ασφαλής έκθεση του μυοσκελετικού συστήματος στο απαιτούμενο φορτίο  επιτρέπει την απελευθέρωση ενδορφινών και προσφέρει τα θετικά ενεργειακά αποτελέσματα της άσκησης, απαλλαγμένα από τον πόνο και την κόπωση που μπορεί να συνδέονται μ΄ αυτήν.

 

Ταυτόχρονα, η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική και στο να προκαλέσει τις απαιτούμενες δυνάμεις που θα ενεργοποιήσουν τη διαδικασία οστεογονικής φόρτισης στο σώμα.

 

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

 

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!


Δίχως πόνο με μια συνεδρία την εβδομάδα

Ανάκτηση της υγείας των οστών μου με μία συνεδρία την εβδομάδα. Πώς η OsteoStrong με απάλλαξε από δεκαετίες χρόνιου πόνου στην πλάτη και στις αρθρώσεις. Μια σημαντική μαρτυρία απευθείας από το εξωτερικό που αναδεικνύει τις δυνατότητες του Spectrumτης OsteoStrong και τις ευεργεσίες που μπορεί να προσφέρει στο χρήστη του.   Σας…
Διαβάστε περισσότερα »

19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Άνδρα.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον άνδρα, ας αναφερθούμε σε μερικά δεδομένα που στοιχειοθετούν τη σύγχρονη πραγματικότητα για το αρσενικό φύλο. Η άποψη, που θέλει τον άνδρα να είναι το ισχυρό φύλο, αποτελεί πλέον μια παλαιομοδίτικη τοποθέτηση, τόσο σε κοινωνικό, όσο και βιολογικό – ιατρικό επίπεδο. Οι άνδρες,…
Διαβάστε περισσότερα »