Μπορεί η σούπα να φαντάζει λίγο ιδιαίτερα αντισυμβατική επιλογή τις ημέρες του έντονου καύσωνα, όμως σας προτείνουμε μια δροσερή εναλλακτική με αγγούρι, πιπεριά, βασιλικό και λεμόνι για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Τα αγγούρια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την ενυδάτωση σας χωρίς να χρειαστεί να αυξήσετε κατά πολύ την κατανάλωση νερού. Επίσης, οι πιπεριές είναι απίστευτα πλούσιες σε βιταμίνη C, προστατευτική και ενισχυτική βιταμίνη για το δέρμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βασιλικός μπορεί να μειώσει την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία και την κατάθλιψη που σχετίζεται με το στρες και μπορεί να βελτιώσει το σάκχαρο και τα τριγλυκερίδια στο αίμα.
Η υγεία είναι αποτέλεσμα μιας ολιστική διαδικασίας. Η διατροφή μας θα πρέπει να λειτουργεί ως μέρος ενός Υγιεινού Τρόπου Ζωής (lifestyle). Ως σωστή διατροφή δεν θεωρούμε μόνο το τι βάλουμε στο στόμα μας, αλλά και το πως βοηθούμε το σώμα μας να επεξεργάζεται αυτά τα τρόφιμα και φυσικά το πως να αποβάλει τα είδη επεξεργασμένα από τον οργανισμό υπολείμματα της τροφής.
Συνδυαστικά με τη κατάλληλη ανά περίσταση πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από την διατροφή σας, μπορείτε να τονώσετε επιπλέον την υγεία σας με θεραπείες ευεξίας στα κέντρα της OsteoStrong®, ένα δροσερό καταφύγιο τις καυτές μέρες του Καλοκαιριού. Παραμένουν ανοιχτά, προσφέροντας αναζωογονητικά αφεψήματα, γελαστό προσωπικό αφοσιωμένο πάντα στις ανάγκες σας.
Σας περιμένουμε και καλή όρεξη…
Συστατικά:
4 αγγούρια καθαρισμένα από την φλούδα και χοντροκομμένα
2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες, και χοντροκομμένες
2 μέτρια κολοκυθάκια, καθαρισμένα από την φλούδα και χοντροκομμένα
8 μεγάλα φύλλα βασιλικού
1 λεμόνι στυμμένο
1 φλιτζάνι πρόβειο γιαούρτι (αφήστε στην άκρη το ¼ φλιτζάνι για γαρνίρισμα)
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο (φυλάξτε 1 κουταλιά της σούπας για το γαρνίρισμα)
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 ½ φλιτζάνι νερό
Για την γαρνιτούρα:
1 αγγούρι
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 πιπεριά τσίλι
Φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
1. Για τη βάση της σούπας: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα πολύ καλά.
2. Μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει ενώ ετοιμάζετε τις γαρνιτούρες.
3. Περάστε από το αντικολλητικό τηγάνι το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ενώ ανακατεύετε για να μην καεί.
4. Ψιλοκόψτε το αγγούρι της γαρνιτούρας και κόψτε σε λεπτές φέτες την πιπεριά τσίλι.
5. Για να σερβίρετε, αφαιρέστε τη σούπα από το ψυγείο, βάλτε τη στο μπλέντερ για να ενσωματωθούν ξανά τα πάντα. Μοιράζετε τη σούπα σε 4 μπολ και γαρνίρετε με κουκουνάρι, αγγούρι κομμένο σε κύβους, πιπεριά τσίλι σε φέτες, το υπόλοιπο γιαούρτι και λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ολοκληρώστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και απολαύστε τη σούπα παγωμένη.