Πώς η μέθοδος της OsteoStrong® μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ηλικιωμένων

Η διάρκεια ζωής είναι «η ποσότητα του χρόνου που περνάει από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε», ενώ η διάρκεια υγιούς ζωής είναι «ο καιρός που ζούμε σε καλή υγεία»

Σήμερα, 01 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Οι ηλικιωμένοι αποτελούν σημαντικό και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, προσφέρουν εθελοντικό έργο, μεταδίδουν γνώσεις κι εμπειρίες, αλλά προσφέρουν και βοήθεια στις νεότερες γενιές, κυρίως μέσω της οικογένειας. Παράλληλα όμως, αντιμετωπίζουν και έντονες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους, οι οποίες συνδέονται με τη γήρανση του σώματος και κυρίως του μυοσκελετικού τους συστήματος.

Η γήρανση του πληθυσμού και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής είναι γεγονός. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2018, το προσδόκιμο ζωής για την Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο 81,9 έτη, ενώ το προσδόκιμο υγιούς ζωής είναι τα 65,4 έτη.  Παρατηρούμε λοιπόν ότι οι άνθρωποι έχουν μεν αρκετά χρόνια ζωής, αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις στην ποιότητα ζωής τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η ποιότητα ζωής του κάθε ατόμου, εξαρτάται από τη δυνατότητα κοινωνικής συμμετοχής & επαρκούς λειτουργικής ανεξαρτησίας. Για να μπορέσει ένας ηλικιωμένος να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά και κοινωνικά ενεργά, θα πρέπει να έχει ένα γερό μυοσκελετικό σύστημα.  Αν μύες, οστά ή αρθρώσεις δυσλειτουργούν, τότε το αποτέλεσμα είναι κινητικός περιορισμός, έλλειψη ισορροπίας, χρήση μπαστουνιού ή πτώσεις και συνεπώς κατάγματα. Τα κατάγματα από πτώσεις μπορεί να είναι η κύρια αιτία των θανατηφόρων τραυματισμών, κυρίως μεταξύ των ηλικιωμένων. Καταλαβαίνουμε ότι ο κινητικός περιορισμός συνεπάγεται έλλειψη αυτονομίας, κοινωνικό αποκλεισμό, ψυχική δυσφορία, απογοήτευση και απόσυρση.

Παρόλα αυτά, σήμερα υπάρχει λύση πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία της OsteoStrong®.

Η μέθοδος OsteoStrong® είναι κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης και συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας, εστιάζοντας στο σκελετικό σύστημα. Αξιοποιώντας τη διαδικασία της οστεογoνικής φόρτισης, επηρεάζει θετικά ολόκληρο το σώμα, με πολλαπλά οφέλη. Δεν είναι γυμναστήριο, ούτε φαρμακευτική αγωγή και απαιτεί μόνο 10 λεπτά την εβδομάδα.

Επιπροσθέτως, το σύστημα OsteoStrong, είναι απόλυτα ασφαλές και μέσα από μεγάλες πιέσεις από τα κατάλληλα φορτία που ασκούνται εθελοντικά από τον συμμετέχοντα, ενεργοποιείται το νευρικό σύστημα για την παραγωγή νέου και δυνατού οστού.  Οι συνεδρίες βοηθούν στην οικοδόμηση της πυκνότητας των οστών και των μυών, στη μείωση ή ακόμη και στην εξάλειψη του πόνου στις αρθρώσεις και την πλάτη, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται σημαντικά η στάση του σώματος και η ισορροπία.

Οι μαρτυρίες των μελών μας, αλλά και η πρόσφατη επιστημονική μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μεθόδου που παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο ενδοκρινολογίας ENDO 2023 στο Σικάγο, με επικεφαλής τον διακεκριμένο Δρ. Γεώργιο Π. Χρούσο, MD, FAAP, MACP, MACE, MD(Hon), είναι η απόδειξη στα όσα μόλις αναφέραμε.

Οι παρακάτω μαρτυρίες αποτελούν ελάχιστα παραδείγματα μελών της OsteoStrong®, άνω των 70 ετών, με δυσκολία στην κίνηση, αλλά και πόνους σε αρθρώσεις.

Σκοπός της μεθόδου OsteoStrong® είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, καθιστώντας τους ικανούς να ζήσουν μια μακρά και άκρως ποιοτική ζωή. Η ηλικία μπορεί να γίνει απλά ένας αριθμός και όχι μια κατάσταση συνδεδεμένη με την ελευθερία, ή μη, κινήσεων και επιλογών μας. Το πως θα επιλέξουμε να μεγαλώνουμε είναι μερικώς στο χέρι μας…

«Το 2005 υπέστην έναν τραυματισμό στον ιερολαγόνιο σύνδεσμο, με αποτέλεσμα να έχω ασταθή άρθρωση, χρόνιο πόνο και αχίλλειο τενοντίτιδα.  Χρησιμοποιούσα ένα μπαστούνι για να υποβοηθήσω την ισορροπία μου και έπαιρνα την υψηλότερη δόση φαρμάκων. Είχα προβλήματα με τον ύπνο και δεν μπορούσα να περπατήσω ή να σταθώ για πολλή ώρα. Άκουσα για τη μέθοδο OsteoStrong® μέσω ενός φίλου και πείστηκα να δοκιμάσω. Ήμουν δύσπιστη αρχικά, καθώς τα προβλήματά μου δεν ήταν στα οστά, αλλά στους μύες και τους τένοντες.

Από τη δεύτερη συνεδρία, παρατήρησα σημαντική βελτίωση στον πόνο. Μετά από 10 συνεδρίες, είμαι καλύτερα απ’ ότι ήμουν τα τελευταία 13 χρόνια!

Είμαι πολύ πιο κινητική και δεν χρειάζομαι το μπαστούνι. Κοιμάμαι ξανά σωστά και λόγω της αυξημένης κινητικότητάς μου έχω χάσει βάρος και νιώθω πολύ πιο ζωντανή. Έχω αρχίσει να περπατάω στον γειτονικό λόφο με άνεση και χωρίς πόνο.

Αν μου έλεγαν ότι θα ένιωθα έτσι μετά από 10 συνεδρίες, δεν θα το πίστευα ποτέ. Οι μύες και οι τένοντες φαίνεται να έχουν ενισχυθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η άρθρωσή μου συγκρατείται καλύτερα τώρα.

Θα συνιστούσα τη OsteoStrong® σε όποιον έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Άλλαξε εντελώς τη ζωή μου».

Elaine Veness (Spain) – 70 ετών.

«Ονομάζομαι Jim O’Brien και είμαι 73 ετών. Αντιμετώπιζα έντονους πόνους στην πλάτη, με αποτέλεσμα να πρέπει να περιορίσω σημαντικά τις καθημερινές μου δραστηριότητες. Ξεκίνησα συνεδρίες μία φορά την εβδομάδα στην OsteoStrong® και μετά από 2 μήνες μπόρεσα να απολαύσω ξανά την ιστιοπλοΐα και το σκι βουνού. Η ποιότητα ζωής μου έχει αλλάξει καθοριστικά.

Έκανα DXA scan με προτροπή του γιατρού μου, ο οποίος μου είπε ότι τα οστά μου ήταν λίγο κάτω από το φυσιολογικό για την ηλικία μου όριο και μου πρότεινε τη μέθοδο OsteoStrong®.

Σήμερα,  μετά από 3 μήνες, αισθάνομαι πολύ καλά, ειδικά όταν βλέπω πώς αυξάνεται το ποσοστό δύναμης μου στα μηχανήματα. Μου αρέσει πάντα να τελειώνω τη συνεδρία μου με την υπηρεσία HydroMassage.

Το προσωπικό είναι εξαιρετικά φιλικό, με καλωσορίζουν πάντα με ζεστασιά και χαμόγελα και η ατμόσφαιρα εδώ είναι οικογενειακή.

Σίγουρα το προτείνω σε όλους».

Jim O’Brien – 73 ετών.

«Μετά από μία σοβαρή περιπέτεια υγείας, κι ενώ το μυϊκό μου σύστημα είχε εξασθενήσει, ακολουθώντας το σύστημα της OsteoStrong®, βλέπω σημαντική αύξηση της σωματικής μου δύναμης και τόνωση στο μυϊκό μου σύστημα.

 Όντας γερός και δυνατός, συνεχίζω για να διατηρήσω τη σημερινή μου κατάσταση».

Μ.Π., 77 ετών.

«Είμαι μέλος της OsteoStrong εδώ και 2 χρόνια. Οι αλλαγές στο σώμα μου είναι εμφανείς, έχει βελτιωθεί σημαντικά η ισορροπία μου και έχω μεγαλύτερη ευκινησία».

Παναγιώτης Π. 72 ετών

Η ηλικία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απλό νούμερο -καθορίζεις το πόσο μικρός ή μεγάλος είσαι ανάλογα με το πως αισθάνεσαι. Αν θέλουμε όμως να καθυστερήσουμε την ημέρα που θα αισθανθούμε «ηλικιωμένοι», πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας, να κινούμαστε, να μην καπνίζουμε καθόλου, να κοιμόμαστε περισσότερο, να ζούμε μια ζωή με λιγότερο στρες και περισσότερη αγάπη για τους άλλους.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ