Σχετικά με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις

Στο πιο πρόσφατο σεμινάριο της OsteoStrong Greece σχετικά με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις (που μπορείτε να (ξανά)δείτε εδώ) αναλύθηκαν με φροντίδα κι επιστήμη όλα τα trends που δεσπόζουν στην σύγχρονη αρθρογραφία: vegan, keto, vegeterian, planted based, intermittent fasting κλπ.

Η Katy Taveira, nutrition specialist του myathlete, κορυφαίου hub ευεξίας και άσκησης, μίλησε για όλα όσα απασχολούν τον δυτικό άνθρωπο σε σχέση με την τροφή – φάρμακό του. Κατά τη διάρκεια του webinar επαναλάμβανε μια λέξη που πολύ μας άρεσε: αγάπη.

 

Σύγχρονες διατροφικές τάσεις με αγάπη.

Η αγάπη στην οποία αναφερόταν η Katy δεν ήταν άλλη από την πιο σημαντική μορφή αγάπης: την αγάπη για τον εαυτό. Αγάπη που σημαίνει θρέψη, νοιάξη, φροντίδα, πρόληψη, θεραπεία, αλλά και γεύση, γούστο και αισθητική.

Αυτό που κατέστη σαφές στο webinar – και είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ χαρούμενοι στην OsteoStrong – είναι ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος στον τομέα της διατροφής. Σημασία έχει τι ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο, καθώς είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας.

Έτσι, σε έναν αθλητή μπορεί να ταιριάζει ο vegaνισμός και την ίδια στιγμή στον συναθλητή του η keto. Αυτό που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι η δοκιμή και η παρατήρηση. Αν, για παράδειγμα, ιδεολογικά τείνουμε προς τη vegan διατροφη ανάμεσα σε όλες τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, ας της δώσουμε μια ευκαιρία. Καθόλη τη διάρκεια της δοκιμής, όμως, ας παρατηρήσουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας: πως ξυπνάμε, πως κοιμόμαστε; Έχουμε ενέργεια; Πως είναι η διάθεση μας;

 

Το τελικό πόρισμα ανήκει στον καθένα

Αν πραγματικά νοιαζόμαστε για την υγεία και την ευεξία μας, χρωστάμε στον εαυτό μας αυτές τις δοκιμές. Χρωστάμε στον οργανισμό και στο σώμα μας που μας “εξυπηρετεί” το καλύτερο δυνατόν. Χωρίς άγχος και αυτοτιμωρίες. Η ζωή, εξάλλου, είναι μία και έχει μία και μοναδική απαίτηση από εμάς: να τη ζήσουμε όσο πιο καλά – χαρούμενοι και χαμογελαστοί – γίνεται.

Ψαχτείτε, απευθυνθείτε στους ειδικούς διατροφολόγους και επιστήμονες υγείας. Χωρίς άγχος ή τύψεις. Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι η φροντίδα. Και μέσα από τη φροντίδα αυτή θα μπορέσετε να αποφασίσετε ποια από τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ