Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

Ελευθερία και ανεξαρτησία στην τρίτη ηλικία.

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων, ας ρίξουμε μια ματιά στις δυνατότητες που έχουν οι άνθρωποι που διανύουν αυτή την περίοδο της ζωής τους, τη λεγόμενη τρίτη ηλικία, και στις λύσεις που υπάρχουν χάρη στην τεχνολογία και την επιστήμη.

Μια από τις πιο συνηθισμένες ανησυχίες των ανθρώπων είναι πώς θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Αν θα μπορούν, με άλλα λόγια, να στέκονται στα πόδια τους δυνατοί στην τρίτη ηλικία ή αν θα αναγκαστούν να περιορίσουν τις κινήσεις, τις συναναστροφές και τις δραστηριότητές τους. Αν το καλοσκεφτούμε, η ηλικία, όταν συνοδεύεται από κακή φυσική και ιατρική κατάσταση, πρακτικά σημαίνει περιορισμό της ελευθερίας του ατόμου.

 

Μεγαλώνοντας

Ο τρόπος που μεγαλώνουμε, και το πώς θα μας βρουν τα (ας τα πούμε) γηρατειά, συνδέεται άρρηκτα με τον τρόπο που θα ζήσουμε τη ζωή μας μέχρι τότε. Ένας δραστήριος και κινητικός άνθρωπος που φροντίζει τον οργανισμό και το σώμα του, μπορεί να παραμείνει ακμαίος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Συστηματική άσκηση, καλή διατροφή, ήπια κατανάλωση αλκοόλ και καθόλου κάπνισμα, αποτελούν τα αυτονόητα. Όλα εκείνα, δηλαδή, που επιτρέπουν σε έναν άνθρωπο να παραμένει ενεργός στο δεύτερο μισό της ζωής του. Όλα εκείνα, όμως, που «χτίζονται» (και συνήθως αμελούνται) στο πρώτο μισό, οπότε και η ρώμη της νιότης υπερκαλύπτει κάθε σκέψη και δράση προληπτική που στόχο έχει τα χρόνια που θα έρθουν.

Και τι γίνεται αν δεν προσέξει κανείς μέχρι του δρόμου τα μισά (που λέει και ο ποιητής); Δεν υπάρχει επιστροφή; Κι όμως. Με την επιστήμη να προοδεύει διαρκώς, υπάρχουν λύσεις και τρόποι αντιμετώπισης και αναστροφής των φυσιολογικών φθορών που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου με αποτέλεσμα την διατήρηση της ελευθερίας στην τρίτη ηλικία.

Νέες μέθοδοι, νέες τεχνολογίες, νέα συμπληρώματα διατροφής και νέες προσεγγίσεις της μυοσκελετικής ενδυνάμωσης βρίσκονται πλέον στην υπηρεσία, τόσο εκείνων που τα χρειάζονται άμεσα, όσο κι εκείνων που θέλουν να θωρακίσουν την υγεία τους εν όψει του μέλλοντος.

 

Τι μπορεί να βοηθήσει στην τρίτη ηλικία;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Spectrum της OsteoStrong, η μοναδική φυσική μέθοδος αντιμετώπισης της απώλειας της οστικής και μυϊκής πυκνότητας που στην πράξη ευθύνεται όσο καμία άλλη για τον περιορισμό της κινητικότητας και της ελευθερίας του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο σύγχρονος καθιστικός τρόπος ζωής, σε συνδυασμό με την πρόχειρη διατροφή και τις υπόλοιπες κακές συνήθειες του ανθρώπου, φέρνουν «πιο κοντά» την οστεοπενία και την οστεοπόρωση, τη σαρκοπενία, την αρθρίτιδα, τους πόνους στη μέση και στα γόνατα, την κακή στάση του σώματος, την έλλειψη ισορροπίας και ως συνέπεια αυτών τον περιορισμό της κίνησης και της ελευθερίας.

 

Η OsteoStrong σύμμαχος σας στην τρίτη ηλικία

Η πρωτοποριακή biohack μέθοδος οστεογονικής φόρτισης της OsteoStrong, με μόλις μία (δεκάλεπτη) εφαρμογή την εβδομάδα κάνει θαύματα. Όπως μας λέει η πρόεδρος της OsteoStrong Greece, Μυρτώ Μαυρολέων: «στα δυόμιση χρόνια λειτουργίας της OsteoStrong στη χώρα μας έχουμε δει θεαματικά αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης και αναστροφής οστεοπενίας και οστεοπόρωσης. Το πιο ωραίο, όμως, είναι η συγκίνηση που μας προκαλούν οι αλλαγές στη ζωή των μελών μας που μπορούν πλέον ξανά να σηκώσουν αγκαλιά τα εγγόνια τους, να βγουν και πάλι μια βόλτα ή ακόμα και να εξασκήσουν όπως παλιά το αγαπημένο τους άθλημα.»

 

Εδώ και δύο χρόνια, η OsteoStrong  έχει έρθει και στην Ελλάδα και βρίσκεται στο Μαρούσι (Σωρού 3 – 5, τηλ: 210-6179265, info@osteostrong.gr)

 

 

 

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!


Καλοκαίρι στην πόλη; Φρόντισε τον εαυτό σου με την OsteoStrong.

Ο Αύγουστος παραδοσιακά αποτελεί τον αγαπημένο μήνα των Ελλήνων. Και αυτό γιατί οι ρυθμοί πέφτουν, οι περισσότερες δουλειές κλείνουν ή «κατεβάζουν ταχύτητα», ακόμα και στα νοσοκομεία έχει παρατηρηθεί μείωση των περιστατικών και των εισαγωγών το καλοκαίρι. Ωστόσο, αν το παραπάνω αποτελεί τον κανόνα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οι συμπολίτες μας,…
Διαβάστε περισσότερα »

Η σημασία του ύπνου για τα οστά μας

Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την οστική πυκνότητα και τον κίνδυνο οστεοπόρωσης (εύθραυστα οστά), μια κατάσταση που επηρεάζει περίπου το 10,3% των ενηλίκων άνω των 50 ετών. Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερες ώρες τη νύχτα είχαν, κατά μέσο όρο, 0,012 έως 0,018 g/cm2 χαμηλότερη οστική πυκνότητα…
Διαβάστε περισσότερα »