Διεύθυνση: Σώρου 3-5, Μαρούσι

Biohacks: Κερδίστε Χρόνο Για την Υγεία Σας

O τρόπος με τον οποίο κάνεις οτιδήποτε, είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνεις τα πάντα, κυρήττει ο Βουδισμός. Αν μπορείς να διαχειριστείς τη φυσική σου κατάσταση, μπορείς να διαχειριστείς και τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο επαγγελματικό επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν τα biohacks.

Είστε Ιδιαιτέρως απασχολημένοι για να ασχοληθείτε με την Υγεία σας; Αυτά τα biohacks θα σαςβοηθήσουν.

Όλοι έχουμε ακούσει την άποψη ότι η διαχείριση του βάρους είναι κατά 80% διατροφή, αλλά και η άσκηση είναι σημαντική για την απόκτηση και τη διατήρηση του ιδανικού σωματότυπου και της φυσικής κατάστασης ενός στελέχους επιχειρήσεων ή ενός επιχειρηματία.

Με το χρόνο μας, όμως, να είναι τόσο πολύτιμος, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την πολυτέλεια να προπονηθούμε για ένα μαραθώνιο ή να σηκωθούμε από το κρεβάτι στις 4.30 το πρωί για να πάμε στο γυμναστήριο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θα σας παραθέσω τα καλύτερα biohacks που ανακάλυψα προκειμένου να είμαι fit με τον πιο γρήγορο και πρακτικό τρόπο.

 

Δοκιμάστε την προπόνηση αντιστάσεων για να χτίσετε μυς συντομότερα και χωρίς κίνδυνο για τις αρθρώσεις σας.

Αυτή την εβδομάδα συνομίλησα με τον dr. John Jaquish, τον επιστήμονα βιομηχανικό πίσω από την τεχνολογία της OsteoStrong που ενισχύει την οστική πυκνότητα. Προσφάτως, έχει επικεντρωθεί στην ανακάλυψη τρόπων που θα επιτρέψουν στους ασκούμενους κάθε ηλικίας να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα χωρίς τα παραδοσιακά μηχανήματα και τις χρονοβόρες επισκέψεις στο γυμναστήριο.

Το κλειδί για την επίτευξη αυτών των στόχων, ισχυρίζεται, είναι η προπόνηση μεταβλητής αντίστασης με λάστιχα υψηλής τάσης. Η στρατηγική αυτή είναι βοηθητική για όλους, ανεξαρτήτως του επιπέδου του ασκούμενου, από αρχάριους (ή νέους) μέχρι επαγγελματίες αθλητές. Αλλά η μέθοδος είναι επίσης ιδιαιτέρως χρήσιμη και για τα στελέχη επιχειρήσεων με βεβαρημένο πρόγραμμα, καθώς τα λάστιχα υψηλής τάσης, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσδώσουν στο χρήστη τους αποτελεσματική μυϊκή ανάπτυξη και ενίσχυση μόλις με δέκα λεπτά εφαρμογής την ημέρα.

Ο σταθερός ρυθμός και η διαρκής αύξηση της αντίστασης – όχι της διάρκειας της άσκησης – είναι το «κλειδί της επιτυχίας». Για να αντιπαρέλθει κανείς την αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων και των παραδοσιακών βαρέων του γυμναστηρίου, πρέπει να χρησιμοποιήσει τα λάστιχα εκείνα που μπορούν να σηκώσουν το ίδιο του το βάρος. Παρόλα αυτά, αν έχετε στην κατοχή σας ελαφριά βάρη και παραδοσιακά λάστιχα (και είστε προσεκτικοί) μπορείτε να απολαύσετε κάποια από τα οφέλη της μεταβλητής αντίστασης από μόνοι σας.

 

Biohacks για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Για να επισπεύσετε την άσκηση, λέει ο Jaquish, τα λάστιχα μεταβλητής αντίστασης είναι πιο φιλικά για τις αρθρώσεις και τους τένοντες από τα παραδοσιακά βάρη. Αυτό το γεγονός είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους ασκούμενους μέσης ηλικίας ή τους μεγαλύτερους. Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι μετά την ηλικία των 35 ετών μπορούν να επιδοθούν στον ίδιο όγκο προπόνησης, αλλά δεν μπορούν να επανέλθουν το ίδιο γρήγορα εξαιτίας της έντασης στον συνδετικό ιστό και στις αρθρώσεις. Καθώς μεγαλώνουμε, κάθε μορφή άσκησης που εξοικειώνει τις αρθρώσεις με την ένταση (κολύμπι, τρέξιμο, ταχύτητες ή άλματα) είναι μια νίκη.

Και μια τελευταία συμβουλή: παρότι δεν αποτελεί φορητή επιλογή, ο Jaquish ισχυρίζεται ότι, η άσκηση μεταβλητής αντίστασης ενώ στεκόμαστε με μια πλατφόρμα δόνησης (στα 30 Mhz), είναι ένας τρόπος να μεγιστοποιήσουμε τη μυϊκή ανάπτυξη και τη δύναμη και προσφέρει επιπρόσθετα πλεονεκτήματα στην προστασία και την ενίσχυση της οστική μας πυκνότητας.

Διατροφή Και Συμπληρώματα που αποδίδουν. 

Γνωρίζατε ότι τα επίπεδα ινσουλίνης στην πραγματικότητα συνεισφέρουν στην τάση του σώματός σαςνα δημιουργεί και να αποθηκεύει πολύ περισσότερο λίπος από τις θερμίδες που καταναλώνετε;

Η Ινσουλίνη ρυθμίζει και αντιδρά στην πρόσληψη ζάχαρης, μετατρέποντάς την σε ενέργεια ή αποθηκεύοντάς την σαν γλυκόζη. Τρώγοντας πολλή ζάχαρη ή υδατανθρακούχα φαγητά ενεργοποιείτε την απόκριση της ινσουλίνης που οδηγεί σε επιθυμία για περισσότερη ζάχαρη και ταυτόχρονα σας καθιστά ανθεκτικότερους στην ινσουλίνη. Αυτό σημαίνει ότι καθώς τρώτε φαγητά με χαμηλή διατροφική αξία, το σώμα σας παράγει δυσανάλογη ινσουλίνη – πολύ περισσότερη από όση θα χρειαστείτε να μετατρέψετε σε ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας.

Σαν ένα εύκολο «χακάρισμα» του πειρασμού για ζάχαρη, ο Jaquish προτείνει να έχετε μαζί σας συνεχώς τσίχλες με γλυκαντική ξυλιτόλη καθώς ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκιά γεύση, δίχως να περιέχει ζάχαρη ή ασπαρτάμη και δίχως να προκαλεί απόκριση της ινσουλίνης. Σημειώστε ότι, παρότι η ξυλιτόλη είναι μια μορφή αλκοολικής ζάχαρης που θεωρείται εντελώς ασφαλής, δεν πρέπει να υπερβάλετε. Αν είναι να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες, ως κι ένα κουτί τσίχλες σε ένα απόγευμα, μπορεί να σας προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.

Biohacks που βοηθούν επιπλέον.

Η διαλειμματική νηστεία και η τακτική του «Ένα γεύμα την ημέρα» είναι επιπρόσθετοι τρόπο να ελαχιστοποιήσετε την παραγωγή ισνουλίνης, αλλά μπορούν να καταστήσουν δύσκολη την κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης για την απόκτηση καθαρής μυϊκής μάζας ή την επίτευξη αθλητικών στόχων.

Σαν απάντηση σε αυτό, ο Jaquish συμβουλεύει τη χρήση συμπληρωμάτων αμινοξέων υψηλής ζύμωσης (ακούγεται βαρύγδουπο ή σπάνιο, αλλά θα βρείτε πολλές επιλογές online). Αυτά παρέχουν στο σώμα την απαραίτητη πρωτεΐνη για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές απαιτήσεις και στην πείνα χωρίς την ενεργοποίηση της απόκρισης της ινσουλίνης και χωρίς τη διακοπή της νηστείας. Επιπλέον, παρέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης για πολύ λίγες θερμίδες. 

Η ανάπτυξη της οστικής μάζας είναι ένα ακόμα θείο δώρο για το πρόγραμμα ενός πολυάσχολου στελέχους. Ο ζωμός από κόκκαλα παρέχει την αίσθηση και την ενέργεια και είναι συμβατός με πολλά πρωτόκολλα νηστείας και αποτοξίνωσης και συνήθως προσδίδει δέκα γραμμάρια ευκολοχώνευτης πρωτεΐνης κολλαγόνου ανά φλυτζάνι. Ο ζωμός είναι διαθέσιμος σε μορφή σκόνης / ράβδων όπως και σε προσυσκευασμένες μορφές που θέλουν απλά ζέσταμα.

Για όσους ακολουθούν το παραδοσιακό πρόγραμμα των τριών γευμάτων υπάρχουν νέες μορφές «χακαρίσματος» με τη μορφή συμπληρωμάτων χρωμίου και μαγνησίου που ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα. Και βέβαια, η άσκηση, ο καλός ύπνος και η υγιεινή αντιμετώπιση του στρες, επίσης, βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων ινσουλίνης.

 

Εφαρμογές στο κινητό και προγράμματα ασκήσεων που σε «αναγκάζουν» να κινείσαι.

Τέλος, υπάρχει πλούτος νέων τεχνολογιών που υποστηρίζουν τη φυσική δραστηριότητα των ανθρώπων και διασφαλίζουν την αποκόμιση των περισσοτέρων δυνατών κερδών από την άσκησηόποτε και όπου μπορούν να την κάνουν.

Προγράμματα άσκησης online είναι μια εξαιρετική επιλογή για απασχολημένα στελέχη που ταξιδεύουν. Μπορείτε να βρείτε πληθώρα γρήγορων προγραμμάτων άσκησης που δεν απαιτούν τη χρήση κανενός εξοπλισμού.

Υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία εφαρμογών στο κινητό, όπως η άσκηση των 7 λεπτών. Δεν είναι αστείο: σε σετ των 30 δευτερολέπτων, η εφαρμογή σε καθοδηγεί σε μια σειρά από καλλισθενικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν, καθίσματα, άλματα, έλξεις, ροκανίσματα κ.α. Αν έχετε περισσότερα από 7 λεπτά διαθέσιμα, μπορείτε ένα το κάνετε δυο φορές ή να φτιάξετε μια δική σας αλληλουχία χωρίς απαραίτητα μηχανήματα ή συσκευές.

Όταν μιλάμε για τη φυσική μας κατάσταση, δεν υπάρχει αντικατάσταση του «κάνε την άσκηση». Αλλά με τις νεότερες ανακαλύψεις στην άσκηση και στα συμπληρρώματα διατροφής, το να αποκτήσουμε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης πλέον απαιτεί λιγότερο χρόνο. Και μπορεί να έχει και πλάκα.

 

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.


Καρκίνος του μαστού : Αρνητικές Επιπτώσεις από τις Θεραπείες στα Οστά.

Καρκίνος του μαστού: το 80%  αυτών είναι ορμονοεξαρτώμενοι, οι περισσότερες θεραπείες επικεντρώνονται στη μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα είναι κομβικά για την ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς οστού. Οι θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού, όπως οι αναστολείς της αρωματάσης, η ωοθηκική ανεπάρκεια που προκαλείται από χημειοθεραπείες και…
Διαβάστε περισσότερα »

Οστική πυκνότητα VS οστική δύναμη.

  Τελικά, φαίνεται πως, η οστική πυκνότητα δεν είναι η μοναδική, ή η καλύτερη, μέθοδος μέτρησης της υγείας και της δύναμης των οστών.  Νέες επιστημονικές έρευνες  υποστηρίζουν αυτήν την άποψη για παραπάνω από μία δεκαετία και χρησιμοποιούν την επιστήμη πίσω από αυτές για να αναπτύξουν μια ολιστική προσέγγιση στο κομμάτι της βελτίωσης…
Διαβάστε περισσότερα »