Διεύθυνση: Σώρου 3-5, Μαρούσι

Διαβήτης Τύπου ΙΙ: αυξήστε τη δύναμη σας.

Σας ταλαιπωρεί ο Διαβήτης Τύπου ΙΙ; Ξέρετε ποια είδη άσκησης είναι κατάλληλα για την περίπτωσή σας; Διαβάστε κάτι χρήσιμο για καλύτερη ποιότητα ζωής, εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Η άσκηση, εκτός από τα οφέλη της στη διατήρηση της υγείας, έχει πολλά να προσφέρει και σε συγκεκριμένες παθήσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Διαβήτης Τύπου ΙΙ. Τα οφέλη της άσκησης αφορούν όχι μόνο στην καλύτερη αντιμετώπιση ή την καθυστέρηση της εμφάνισης της νόσου, αλλά και την πρόληψή της.

Διαβήτης Τύπου ΙΙ εναντίον Osteostrong.

Είναι πλέον σαφές ότι ο Διαβήτης Τύπου ΙΙ, που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς παγκοσμίως, συνδέεται με τα μειωμένα επίπεδα άσκησης και την παχυσαρκία. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να αποτελέσει η γυμναστική μέρος της προληπτικής αγωγής, καθώς και της αντιμετώπισης αυτού του τύπου διαβήτη. Όλα αυτά όμως, πάντα με τη σωστή καθοδήγηση και μέθοδο που μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας για ένα δυνατό και υγιή σκελετό.Η αναερόβια άσκηση μπορεί να συμπληρώνει την αερόβια άσκηση, προσφέροντας επιπλέον οφέλη, καθώς βελτιώνει την μυϊκή δύναμη, την αντοχή, την σύσταση του σώματος, και την ανοχή στη γλυκόζη.

Η Οστεογονική Φόρτιση είναι ιδανική. Καταφέρνει να κάνει πολύ πιο δυνατό τον μυ και να αυξήσει την πυκνότητά του, πολλαπλασιάζοντας τα μυοϊνίδιά του.

Με αυτόν τον τρόπο πολλαπλασιάζονται και οι υποδοχές της ινσουλίνης με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένο μεταβολισμό της γλυκόζης από το αίμα.

Η ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος. Επιπλέον, φέρεται να επιτυγχάνει βελτίωση της φυσικής κατάστασηςαύξηση ενέργειαςμείωση πιθανότητας κατάγματοςεξάλειψη πόνων στους συνδέσμους και στις αρθρώσειςανάσχεση ή και αντιστροφή της οστεοπόρωσης, αλλά και μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίμα (Διαβήτης Τύπου ΙΙ).

Ο Διαβήτης τύπου ΙΙ και η “δύναμη” της μυϊκής ενδυνάμωσης.

Η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του Διαβήτη Τύπου ΙΙ και μπορεί εξίσου να βοηθήσει στην πρόληψη και στην καθυστέρηση της εμφάνισής του. Η σωματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με ειδική διατροφή ήταν η μοναδική μορφή θεραπείας του διαβήτη την εποχή προ ινσουλίνης. Η άσκηση μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, μειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ΚΑΙ για περισσότερα φάρμακα. Επίσης μειώνει και τους άλλους παράγοντες που απειλούν την καρδιά, όπως η πίεση, η παχυσαρκία και η χοληστερίνη.

Αυτό οφείλεις να το ξέρεις. Η άσκηση και η διατροφή είναι δύο ακρογωνιαίοι λίθοι για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Η άσκηση είναι «όπλο – σύμμαχος».

Πρώτη δημοσίευση: Πρώτο Θέμα


Βιταμίνες D και Β12 κατά της οστεοπόρωσης.

Η υγεία των οστών μας και η πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι πολύ σημαντική, όπως επισημαίνει πληθώρα επιστημονικών ερευνών που κάνουν την εμφάνισή τους με ολοένα και αυξανόμενη συχνότητα. Η οστεοπενία και η οστεοπόρωση (δυο όψεις του ίδιου νομίσματος) απειλούν την υγεία των οστών μας. Υπάρχουν, ευτυχώς, κάποιες βιταμίνες που ενισχύουν…
Διαβάστε περισσότερα »

Αυχενικό σύνδρομο από τα αμέτρητα virtual calls?

Περνάτε αμέτρητες ώρες μπροστά από την οθόνη και πονάει η πλάτη σας; Διαβάστε πως μπορεί το "αυχενικό σύνδρομο" να προκαλέσει πόνους στην σπονδυλική στήλη, κεφαλαλγία και άλλα. Υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να αναρωτηθούμε για τον εθισμό μας  στην οθόνη του κινητού μας. Το λεγόμενο "αυχενικό σύνδρομο" είναι ένα φαινόμενο…
Διαβάστε περισσότερα »