Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

EPSOM άλατα: ευεργετικές επιδράσεις.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα EPSOM άλατα για μια σειρά από ευεργετικές χρήσεις: ως θεραπευτικές μεθόδους, ως προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, αλλά και χρηστικά στις δουλειές του σπιτιού.

 

EPSOM άλατα – τι είναι;

Αυτό που εξαρχής πρέπει να πούμε είναι ότι τα EPSOM άλατα δεν έχουν καμία σχέση με το αλάτι που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα και το φαγητό. Ενώ το τελευταίο αποτελείται και περιλαμβάνει χλωριούχο νάτριο, τα EPSOM άλατα συνίστανται από θειϊκό μαγνήσιο που είναι ένα σύμπλεγμα μετάλλων.

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο, τότε, αποκαλούνται άλατα, αυτό έχει να κάνει με την κρυσταλλική τους σύσταση που θυμίζει το αλάτι που καταναλώνουμε καθημερινά. Μοιάζουν, λοιπόν, με το αλάτι που όλοι ξέρουμε, αλλά έχουν ολότελα διαφορετικές ιδιότητες. Το όνομα τους, επίσης, το χρωστούν στην περιοχή που πρωτοανακαλύφθηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια, το Epsom, στο Surrey της Αγγλίας. Ένας φυτολόγος, ονόματι Nehemian Grew, βάφτισε με το όνομα αυτό τα συγκεκριμένα άλατα πίσω στο 1695.

 

Γιατί είναι ευεργετικά;

Τα EPSOM άλατα, όπως προαναφέρθηκε, συνίστανται από θειϊώδη μαγνήσιο και μαγνήσιο, που είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση περισσοτέρων των τριακοσίων ενζύμων και ταυτόχρονα συμβάλει τα μέγιστα στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού, στη σύσπαση των μυών και στο σχηματισμό των οστών. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς – δίχως να το γνωρίζουμε – έχουμε έλλειψη μαγνησίου.

Από την άλλη, το θειϊκό μαγνήσιο επίσης έχει σπουδαίο ρόλο: βοηθά στο σχηματισμό των πρωτεϊνικών δομών, στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και στην ομαλή λειτουργία της ινσουλίνης.

 

Βασικές ευεργεσίες από τα EPSOM άλατα

Μπορούν να σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την ποιότητα ζωής σας:

– Μειώνουν πόνο και φλεγμονή.

– Ελέγχουν τα επίπεδα ζακχάρου στο αίμα και το διαβήτη.

– Ανακουφίζουν από το φούσκωμα.

– Ενισχύουν τα επίπεδα μαγνησίου και θειϊκού μαγνησίου.

Βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους.

Ο καλύτερος τρόπος, βέβαια, για την πρώτη σας επαφή με τα EPSOM άλατα, είναι να γεμίσετε τη μπανιέρα σας και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο εμπλουτισμένο με τους ευεργετικούς μικροκρυστάλλους.

Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!


Καλοκαίρι στην πόλη; Φρόντισε τον εαυτό σου με την OsteoStrong.

Ο Αύγουστος παραδοσιακά αποτελεί τον αγαπημένο μήνα των Ελλήνων. Και αυτό γιατί οι ρυθμοί πέφτουν, οι περισσότερες δουλειές κλείνουν ή «κατεβάζουν ταχύτητα», ακόμα και στα νοσοκομεία έχει παρατηρηθεί μείωση των περιστατικών και των εισαγωγών το καλοκαίρι. Ωστόσο, αν το παραπάνω αποτελεί τον κανόνα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οι συμπολίτες μας,…
Διαβάστε περισσότερα »

Η σημασία του ύπνου για τα οστά μας

Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την οστική πυκνότητα και τον κίνδυνο οστεοπόρωσης (εύθραυστα οστά), μια κατάσταση που επηρεάζει περίπου το 10,3% των ενηλίκων άνω των 50 ετών. Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερες ώρες τη νύχτα είχαν, κατά μέσο όρο, 0,012 έως 0,018 g/cm2 χαμηλότερη οστική πυκνότητα…
Διαβάστε περισσότερα »