Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

EPSOM άλατα: ευεργετικές επιδράσεις.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα EPSOM άλατα για μια σειρά από ευεργετικές χρήσεις: ως θεραπευτικές μεθόδους, ως προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, αλλά και χρηστικά στις δουλειές του σπιτιού.

 

EPSOM άλατα – τι είναι;

Αυτό που εξαρχής πρέπει να πούμε είναι ότι τα EPSOM άλατα δεν έχουν καμία σχέση με το αλάτι που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα και το φαγητό. Ενώ το τελευταίο αποτελείται και περιλαμβάνει χλωριούχο νάτριο, τα EPSOM άλατα συνίστανται από θειϊκό μαγνήσιο που είναι ένα σύμπλεγμα μετάλλων.

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο, τότε, αποκαλούνται άλατα, αυτό έχει να κάνει με την κρυσταλλική τους σύσταση που θυμίζει το αλάτι που καταναλώνουμε καθημερινά. Μοιάζουν, λοιπόν, με το αλάτι που όλοι ξέρουμε, αλλά έχουν ολότελα διαφορετικές ιδιότητες. Το όνομα τους, επίσης, το χρωστούν στην περιοχή που πρωτοανακαλύφθηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια, το Epsom, στο Surrey της Αγγλίας. Ένας φυτολόγος, ονόματι Nehemian Grew, βάφτισε με το όνομα αυτό τα συγκεκριμένα άλατα πίσω στο 1695.

 

Γιατί είναι ευεργετικά;

Τα EPSOM άλατα, όπως προαναφέρθηκε, συνίστανται από θειϊώδη μαγνήσιο και μαγνήσιο, που είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση περισσοτέρων των τριακοσίων ενζύμων και ταυτόχρονα συμβάλει τα μέγιστα στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού, στη σύσπαση των μυών και στο σχηματισμό των οστών. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς – δίχως να το γνωρίζουμε – έχουμε έλλειψη μαγνησίου.

Από την άλλη, το θειϊκό μαγνήσιο επίσης έχει σπουδαίο ρόλο: βοηθά στο σχηματισμό των πρωτεϊνικών δομών, στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και στην ομαλή λειτουργία της ινσουλίνης.

 

Βασικές ευεργεσίες από τα EPSOM άλατα

Μπορούν να σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την ποιότητα ζωής σας:

– Μειώνουν πόνο και φλεγμονή.

– Ελέγχουν τα επίπεδα ζακχάρου στο αίμα και το διαβήτη.

– Ανακουφίζουν από το φούσκωμα.

– Ενισχύουν τα επίπεδα μαγνησίου και θειϊκού μαγνησίου.

Βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους.

Ο καλύτερος τρόπος, βέβαια, για την πρώτη σας επαφή με τα EPSOM άλατα, είναι να γεμίσετε τη μπανιέρα σας και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο εμπλουτισμένο με τους ευεργετικούς μικροκρυστάλλους.

Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Οστεοπόρωση.

Οστεοπόρωση είναι η πάθηση με κύρια συνέπειά της τη μειωμένη οστική αντοχή, που οφείλεται σε μείωση της οστικής πυκνότητας  που μπορεί να οδηγήσει σε  αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.   Στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου οι άνθρωποι έχουν ολοένα και λιγότερη δραστηριότητα/κινητικότητα, η εμφάνιση οστεοπόρωσης εντείνεται με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Περίπου 1 στις…
Διαβάστε περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: τα δεδομένα στην Ελλάδα.

Ο Οκτώβριος περιλαμβάνει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου) και, όσο περνούν τα χρόνια, η επιστήμη αποκαλύπτει τη σημασία της διατήρησης ενός δυνατού μυοσκελετικού συστήματος για τη θωράκιση της γενικής υγείας του ανθρώπου. Το μεγάλο ζήτημα με την οστεοπόρωση είναι αυτό που της έχει δώσει και τον τίτλο…
Διαβάστε περισσότερα »