Διεύθυνση: Σώρου 3-5, Μαρούσι

Η OsteoStrong και η Υγεία της Καρδιάς

Με τη γιορτή των ερωτευμένων να πλησιάζει, ας μιλήσουμε για ζητήματα… καρδιάς. Η υγεία της καρδιάς, όπως αμέτρητα άλλα θέματα υγείας, αξίζει την προσοχή σας. Το τι τρώτε, το πόσο πολύ κινείστε, το αν καπνίζετε κι αν ελέγχετε τη χοληστερίνη και την αρτηριακή σας πίεση αποτελούν τις πέντε πιο σημαντικές παραμέτρους για την καρδιά σας.

Υπάρχουν ορισμένες ακόμα παθήσεις που μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο την καρδιά σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να ελέγχετε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας, είτε έχετε διαβήτη τύπου 1, τύπου 2 ή απλά θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς.

 

Η μέθοδος της OsteoStrong κατά του διαβήτη

Αν είστε διαβητικός, έχετε 2 – 4 φορές αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων και δυστυχώς οι ασθένειες αυτές αποτελούν την κυρίαρχη αιτία θανάτου ανάμεσα στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2.

Αν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε υποφέρετε από κάποια μεταβολική δυσλειτουργία, ήδη γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαθέσιμες πολλές αποδεδειγμένες ασφαλείς θεραπείες. Κάποιες μπορούν να εφαρμοστούν αποκλειστικά και κάποιες παράλληλα και ταυτόχρονα με άλλες.

Υπάρχει, ωστόσο, κάτι που μπορεί να μη γνωρίζετε: σαν αποκλειστική θεραπεία, η OsteoStrongυπερνικά όλες τις άλλες μακροπρόθεσμα σε ό,τι αφορά στη μείωση των τιμών γλυκόζης στο αίμα (της Α1C). Κι αυτό είναι κάτι που αφορά σε όλους μας, είτε έχουμε διαγνωστεί με κάποια μεταβολική δυσλειτουργία, είτε όχι.

 

Οστεογονική φόρτιση για την προστασία της καρδιάς

 

Με ποιον τρόπο, όμως, επιδρά η οστεογονική φόρτιση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα; Η οστεογονική φόρτιση μπορεί να ενεργοποιήσει την οστεογέννεση, δηλαδή την ανάπτυξη του οστικού ιστού.

Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ταυτοχρόνως προκαλεί υπερτροφία στα μικροϊνομυΐδια. Η υπερτροφία αυτή αυξάνει τον αριθμό των στελεχών στις μυϊκές ίνες εντός των μυϊκών κυτττάρων. Αυτό, στην πραγματικότητα, ενισχύει τη μυϊκή πυκνότητα.

Η οστεογονική φόρτιση κουράζει τα μυϊκά κύτταρα και αυτή η κούραση προκαλεί αύξηση της μυϊκής πυκνότητας. Αυτή η κούραση είναι συνδεδεμένη με την ενέργεια: είναι κούραση της δομής μέσα στα μυϊκά κύτταρα.

Καθώς αυτή η καταπόνηση συνεχίζεται, το νευρικό σύστημα βιώνει ένα δομικό έλλειμμα. Αυτό ενεργοποιεί με τη σειρά του την ανάπτυξη νέων μικροϊνομυϊδίων, στελεχών ινών μέσα στο μυ.

Αυτά τα μικροϊνομυΐδια παρέχουν νέους υποδοχείς ινσουλίνης εντός των κυττάρων. Στην ουσία, χαμηλώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε κατάσταση ηρεμίας. Με αυτή την αλλαγή, το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί τη γλυκόζη στο αίμα σε υψηλότερο επίπεδο – βελτιώνοντας την κατάσταση των ασθενών από μεταβολικές δυσλειτουργίες.

 

Η πρόληψη είναι πάντοτε η καλύτερη θεραπεία

Για να διατηρήσετε υψηλό το φρόνημά σας και την υγεία σας στα καλύτερά της πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας. Αν έχετε μια μεταβολική δυσλειτουργία, απευθυνθείτε στο γιατρό σας για να σας ενημερώσει για τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσετε στη θεραπεία σας ή αν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορείτε να κάνετε για την απόκτηση μια καλύτερης γενικότερης εικόνας υγείας και ευεξίας.

Όποια κι αν είναι η κατάσταση της υγείας σας, πάντως, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό και να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο – και οι δυο αυτές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα σας και να αναβαθμίσουν την υγεία της καρδιάς σας και τη γενικότερη υγεία σας.

 

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

 

Πρώτη δημοσίευση εδώ

 


OsteoStrong Summit 2020 – Athens Greece

Αυτές τις μέρες έκλεισε ένας χρόνος από την Παγκόσμια Συγκέντρωση της OsteoStrong στην Αθήνα (OsteoStrong Summit 2020). Πέρυσι, προλαβαίνοντας το lockdown, είχαμε την τύχη να φιλοξενήσουμε μια μεγάλη ομάδα συνεργατών από το παγκόσμιο δίκτυο της OsteoStrong, εδώ, στην Αθήνα. Μια ολόκληρη εβδομάδα γνώσης, διάδρασης, ανταλλαγής απόψεων, σεμιναρίων και πολλών άλλων…
Διαβάστε περισσότερα »

Osteostrong Spectrum: Μα, αρκεί μόνο μια φορά την εβδομάδα;

Η ερώτηση που δεχόμαστε συχνότερα στο κέντρο της OsteoStrong Greece σχετικά με το spectrum είναι αυτή ακριβώς που αναγράφεται και στον τίτλο του παρόντος: «Μα, φτάνει μόνο μια φορά την εβδομάδα; Κι αν κάνω περισσότερες, δεν θα δω πιο γρήγορα αποτελέσματα;» Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις είναι εύλογες και τίθενται από ανθρώπους μορφωμένους,…
Διαβάστε περισσότερα »