Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

Η OsteoStrong και η Υγεία της Καρδιάς

Με τη γιορτή των ερωτευμένων να πλησιάζει, ας μιλήσουμε για ζητήματα… καρδιάς. Η υγεία της καρδιάς, όπως αμέτρητα άλλα θέματα υγείας, αξίζει την προσοχή σας. Το τι τρώτε, το πόσο πολύ κινείστε, το αν καπνίζετε κι αν ελέγχετε τη χοληστερίνη και την αρτηριακή σας πίεση αποτελούν τις πέντε πιο σημαντικές παραμέτρους για την καρδιά σας.

Υπάρχουν ορισμένες ακόμα παθήσεις που μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο την καρδιά σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να ελέγχετε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας, είτε έχετε διαβήτη τύπου 1, τύπου 2 ή απλά θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς.

 

Η μέθοδος της OsteoStrong κατά του διαβήτη

Αν είστε διαβητικός, έχετε 2 – 4 φορές αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων και δυστυχώς οι ασθένειες αυτές αποτελούν την κυρίαρχη αιτία θανάτου ανάμεσα στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2.

Αν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε υποφέρετε από κάποια μεταβολική δυσλειτουργία, ήδη γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαθέσιμες πολλές αποδεδειγμένες ασφαλείς θεραπείες. Κάποιες μπορούν να εφαρμοστούν αποκλειστικά και κάποιες παράλληλα και ταυτόχρονα με άλλες.

Υπάρχει, ωστόσο, κάτι που μπορεί να μη γνωρίζετε: σαν αποκλειστική θεραπεία, η OsteoStrongυπερνικά όλες τις άλλες μακροπρόθεσμα σε ό,τι αφορά στη μείωση των τιμών γλυκόζης στο αίμα (της Α1C). Κι αυτό είναι κάτι που αφορά σε όλους μας, είτε έχουμε διαγνωστεί με κάποια μεταβολική δυσλειτουργία, είτε όχι.

 

Οστεογονική φόρτιση για την προστασία της καρδιάς

 

Με ποιον τρόπο, όμως, επιδρά η οστεογονική φόρτιση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα; Η οστεογονική φόρτιση μπορεί να ενεργοποιήσει την οστεογέννεση, δηλαδή την ανάπτυξη του οστικού ιστού.

Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ταυτοχρόνως προκαλεί υπερτροφία στα μικροϊνομυΐδια. Η υπερτροφία αυτή αυξάνει τον αριθμό των στελεχών στις μυϊκές ίνες εντός των μυϊκών κυτττάρων. Αυτό, στην πραγματικότητα, ενισχύει τη μυϊκή πυκνότητα.

Η οστεογονική φόρτιση κουράζει τα μυϊκά κύτταρα και αυτή η κούραση προκαλεί αύξηση της μυϊκής πυκνότητας. Αυτή η κούραση είναι συνδεδεμένη με την ενέργεια: είναι κούραση της δομής μέσα στα μυϊκά κύτταρα.

Καθώς αυτή η καταπόνηση συνεχίζεται, το νευρικό σύστημα βιώνει ένα δομικό έλλειμμα. Αυτό ενεργοποιεί με τη σειρά του την ανάπτυξη νέων μικροϊνομυϊδίων, στελεχών ινών μέσα στο μυ.

Αυτά τα μικροϊνομυΐδια παρέχουν νέους υποδοχείς ινσουλίνης εντός των κυττάρων. Στην ουσία, χαμηλώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε κατάσταση ηρεμίας. Με αυτή την αλλαγή, το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί τη γλυκόζη στο αίμα σε υψηλότερο επίπεδο – βελτιώνοντας την κατάσταση των ασθενών από μεταβολικές δυσλειτουργίες.

 

Η πρόληψη είναι πάντοτε η καλύτερη θεραπεία

Για να διατηρήσετε υψηλό το φρόνημά σας και την υγεία σας στα καλύτερά της πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας. Αν έχετε μια μεταβολική δυσλειτουργία, απευθυνθείτε στο γιατρό σας για να σας ενημερώσει για τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσετε στη θεραπεία σας ή αν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορείτε να κάνετε για την απόκτηση μια καλύτερης γενικότερης εικόνας υγείας και ευεξίας.

Όποια κι αν είναι η κατάσταση της υγείας σας, πάντως, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό και να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο – και οι δυο αυτές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα σας και να αναβαθμίσουν την υγεία της καρδιάς σας και τη γενικότερη υγεία σας.

 

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

 

Πρώτη δημοσίευση εδώ

 


Παιδιά και οστική υγεία στην εποχή της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, με την πανδημία να κυριαρχεί στις συζητήσεις και την αρθρογραφία, αμέτρητα ήταν τα κείμενα που επικεντρώθηκαν στις διάφορες επιπτώσεις της νέας αυτής συνθήκης στους ανθρώπους. Άρθρα για τη σωματική υγεία, για την ψυχική υγεία, για την ελευθερία του ανθρώπου κ.ο.κ. Το σχετικό περιεχόμενο που…
Διαβάστε περισσότερα »

X3, το μυστικό όπλο των Miami Heat.

Κάθε φορά που ένας ευρωπαίος μπασκετμπολίστας διασχίζει τον Ατλαντικό με προορισμό το ΝΒΑ βλέπουμε το ίδιο έργο (το είδαμε και με το δικό μας Γιάννη Αντετοκούμπο): μετά την πρώτη του προετοιμασία με την ομάδα του, ο παίκτης είναι «άλλος». Το σώμα του είναι εμφανώς πιο δυνατό, πιο μυώδες, η αλτικότητά…
Διαβάστε περισσότερα »