Sorbet Παγωτό: Καλοκαιρινή Απόλαυση χωρίς τύψεις.

Το sorbet παγωτό είναι ένας καλός και χωρίς τύψεις καλοκαιρινός γλυκός εθισμός.  Ετοιμάζονται κυριολεκτικά σε λίγα μόνο λεπτά, δεν χρειάζονται παγωτομηχανή, είναι πολύ νόστιμα, φυσικά κι αρωματικά και απόλυτα υγιεινά.

  1. Εύκολη συνταγή για παγωτό sorbet φράουλα με μέλι

Υλικά

  • 4 φλ.τσ. παγωμένες φράουλες
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1/2 φλ. γιαούρτι (προαιρετικό ή vegan)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:  Ρίχνουμε τις παγωμένες φράουλες, το μέλι, το γιαούρτι και το λεμόνι στο μπλέντερ. Χτυπάμε καλά τα υλικά  μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως το παγωτό ή να το βάλετε σε ένα τάπερ και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Μπορεί να μείνει εκεί μέχρι και για ένα μήνα.

 

  1. Εύκολη συνταγή για παγωτό sorbet πεπόνι

Yλικά:

  • 800 γρ ώριμο πεπόνι
  • 150 γρ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κγλ λεμόνι
  • 2 κγλ λάιμ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το πεπόνι και το τοποθετούμε σε κομμάτια σε τάπερ που κλείνει με καπάκι. Το αλέθουμε (καλύτερα με ραβδομπλέντερ) για να ρευστοποιηθεί και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το λεμόνι προσθέτει οξύτητα στην γεύση, το λάιμ ωραίο άρωμα και βάθος, ενώ το αλάτι τονίζει την γλύκα του φρούτου και του μελιού (ή του maple syrup). Αφού τ’ ανακατέψουμε ξανά όλα μαζί  με το ραβδομπλέντερ, κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Το παγωτό πεπόνι χρειάζεται 2-3 ώρες να παγώσει.

 Tip: Αν το παγωτό είναι πολύ παγωμένο πριν το σερβίρισμα το αφήνουμε για λίγα 3-4 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Το παγωτό στο τέλος θα έχει την χαρακτηριστική υφή του sorbet!

 

  1. Εύκολη συνταγή για παγωτό sorbet κεράσι

Yλικά:

  • 500 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
  • 200γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κούπα γάλα
  • 3-4 κουταλιές στέβια

Εκτέλεση: Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τα κεράσια (2 φορές), προκειμένου να αποκτήσουν όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφη υφή, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και ξανά ανακατεύουμε πάλι το μείγμα. Βάζουμε τη στέβια και χτυπάμε μέχρι να λιώσει. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει και ύστερα σ’ ένα μεταλλικό σκεύος για να το ξανά ανακατέψουμε για 20 λεπτά έως ότου δέσει.

Tip: Αν το παγωτό sorbet είναι πολύ παγωμένο πριν το σερβίρισμα το αφήνουμε για λίγα 3-4 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Το παγωτό στο τέλος θα έχει την χαρακτηριστική υφή του sorbet!

Επιμέλεια: η ομάδα της OsteoStrong Greece.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ