Ξένια Κούρτογλου: ξεκινήστε OsteoStrong… «χθες»!

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που «αγκάλιασαν» την πρωτοποριακή μέθοδο οστεογονικής φόρτισης της OsteoStrong από την πρώτη στιγμή παρουσίας της στη χώρα μας έχουν μεγάλη βαρύτητα για όσους το σκέφτονται ακόμα. Αυτό το biohack, που προλαμβάνει και αντιμετωπίζει την οστεοπενία και την οστεοπόρωση με απολύτως φυσικό τρόπο, αποκτά συνεχώς φανατικούς υποστηρικτές. Η Ξένια Κούρτογλου, επιστήμων εγνωσμένης αξίας και ευρύτατης αποδοχής, μοιράζεται την εμπειρία της και τον ξεχωριστό τρόπο θεώρησής της απέναντι στο μέλλον, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από την σύγχρονη προσέγγισης της OsteoStrong. Γιατί η υγεία μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

 

Πως μάθατε για την OsteoStrong;

Για πρώτη φορά έμαθα για την OsteoStrong σ’ ένα event του Tony Robbins στο εξωτερικό.  Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και ήθελα αμέσως να μάθω περισσότερα.  Όταν ενημερώθηκα, θεώρησα πως είναι μια επαναστατική μέθοδος που βοηθάει όλους τους ανθρώπους να έχουν καλή ποιότητα ζωής ακόμα και σε πολύ μεγάλη ηλικία, γιατί προστατεύει από παθήσεις των οστών και βοηθά το μυοσκελετικό μας σύστημα!

 

Τι σας έκανε να ξεκινήσετε;

Ήμουν ήδη πολύ θετική στο να ξεκινήσω και να κάνω μόνιμα μια συνεδρία OsteoStrong την εβδομάδα, χωρίς να έχω καθόλου κάποιο πρόβλημα στα οστά, απλά για να τα προστατεύσω και να τα διατηρήσω γερά στα επόμενα χρόνια

 

Τι σας κάνει να παραμένετε πιστοί στη μέθοδό μας;

Είναι πολύ σύντομες οι συνεδρίες, είναι μόνο μια φορά την εβδομάδα, άρα υπάρχουν πρακτικά οφέλη, το κόστος είναι λογικό γι’ αυτό που προσφέρουν, και είναι πραγματικά εκπληκτικός ο χώρος, και πάνω απ’ όλα η φροντίδα, η ενέργεια και η θετικότητα όλων των ανθρώπων της OsteoStrong.

 

Ποια τα αποτελέσματα της μεθόδου μας σε απόλυτους αριθμούς; Τι έχουν δείξει οι μετρήσεις σας;

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά θετικά, είμαι σ’ ένα εξαιρετικό επίπεδο κατάστασης των οστών μου—μέσα από τις μετρήσεις οστικής πυκνότητας που κάνω κάθε χρόνο—όπως μου ανέφερε η γυναικολόγος μου, το σκορ μου βρίσκεται στην ανώτερη κλίμακα ανθρώπων ηλικίας 30 χρόνων—και είμαι αρκετά μεγαλύτερη!  Στην φετινή μου μέτρηση μάλιστα, είχα αύξηση 1.5% στην οστική πυκνότητα!

 

Μιλήστε μας λίγο για την καθημερινότητά σας, πριν και μετά την είσοδο της OsteoStrong στη ζωή σας.

Είμαι γενικά ένας άνθρωπος της πρόληψης και όχι της θεραπείας κατά κανόνα και στους περισσότερους τομείς που σχετίζονται με την υγεία:  προσέχω την διατροφή μου, ουσιαστικά προσέχω την υγεία μου σε όλες τις διαστάσεις της—σωματική, ψυχική, νοητική—και γενικά έχω υιοθετήσει καλές συνήθειες : τακτική σωματική εξάσκηση, διατροφή, πολύ νερό, check up κάθε χρόνο, και γενικά ένα ήρεμο, αλλά δημιουργικό και αρκετά κοινωνικό τρόπο ζωής.  Με τις συνεδρίες μου στην OsteoStrong αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, διατηρώ ένα επίπεδο σωματικής κατάστασης, κινητικότητας και ευεξίας που έχει ένας πολύ νεότερος σε ηλικία άνθρωπος σε σχέση με μένα!  Και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό!

 

Μιλήστε μας λίγο για εσάς: με τι ασχολείστε, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας και ποιες οι δραστηριότητές σας στον ελεύθερο σας χρόνο.

Οι δραστηριότητες μου ποικίλουν τα τελευταία χρόνια:  ξεκίνησα ως επιχειρηματίας στον χώρο του marketing, έχω δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρία στον κλάδο της έρευνας αγοράς, την Focus Bari, μια εταιρία που σε λίγους μήνες μπαίνει στα 35 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελλάδα, με διεθνή δικτύωση σε 50+ χώρες!

Πριν 8 χρόνια ξεκίνησα με μια ομάδα νέων την e-satisfaction, μια εταιρία που μεγιστοποιεί—μέσω της ανατροφοδότησης—την εμπειρία πελατών στο λιανεμπόριο (ηλεκτρονικό και φυσικό), που σήμερα χρησιμοποιείται από 350+ οργανισμούς λιανικών πωλήσεων.

Το 2015 πιστοποιήθηκα ως Business & Executive Coach με Triple Certification (ΑΜΑ, MD, Coach U) και ξεκίνησα να υποστηρίζω επιχειρηματίες και επαγγελματίες να πετύχουν στόχους, να ξεπερνούν εμπόδια και να εξελίσσονται δυναμικά μέσα από τις συνεχείς αλλαγές και απαιτήσεις της εποχής μας.  Σύντομα συνειδητοποίησα ότι για κάθε άνθρωπο, τα ψυχικά εμπόδια είναι πολύ πιο βαθιά και ουσιαστικά από τα πρακτικά, και αποφάσισα να πραγματοποιήσω ένα όνειρο που είχα από πολύ νεαρή ηλικία:  να πάρω ένα μεταπτυχιακό.   Δεν το είχα καταφέρει μετά το πτυχίο μου γιατί οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν τότε!  Όμως, επειδή πιστεύω πως ποτέ δεν είναι αργά, κατάφερα να κάνω ένα σπουδαίο μεταπτυχιακό στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από  το Πανεπιστήμιο του Strathclyde μέσω του ICPS που μου έδωσε εξαιρετικές δεξιότητες και πολύτιμη εμπειρία στην υποστήριξη των ανθρώπων, επαγγελματιών και μη.

 

Κάνατε κι ένα webinar με την OsteoStrong. Μιλήστε μας λίγο για αυτό, τόσο ως περιεχόμενο, όσο και ως εμπειρία για εσάς.

Αυτό το webinar το είχα κάνει τον Απρίλιο του 2020, όταν όλοι μας διανύαμε εκείνο το πρώτο, πρωτόγνωρο lockdown που είχε κυριολεκτικά ανατρέψει τα πάντα στην ζωή μας!  Ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας, εκτεθειμένοι όλοι στην παγκόσμια αγωνία της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι είχαν πανικοβληθεί, άλλοι είχαν πάθει κατάθλιψη, άλλοι είχαν πέσει σε αδράνεια, με κάποιο τρόπο, όλοι είχαμε βγει έξω από τα νερά μας.  Αυτό το webinar είχε σαν σκοπό του να βοηθήσει όλους όσους το παρακολούθησαν να μπορέσουν να υιοθετήσουν ένα τρόπο σκέψης, ενέργειας και δράσης που βοηθούσε να χτίζουμε Ψυχική Ανθεκτικότητα, ακόμα και μέσα σ’ εκείνες τις αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες του εγκλεισμού.

 

Η Ψυχική Ανθεκτικότητα, στην οποία και ειδικεύομαι, είναι εκείνη η «δεξιοτεχνία» (γιατί πρόκειται για δεξιότητα και για τέχνη ταυτόχρονα) να μπορεί κανείς να παραμένει ψύχραιμος, ήρεμος και με διαυγή σκέψη ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.  Είναι εκείνη η ικανότητα (μετά το πρώτο σοκ φυσικά) που βοηθάει να πάμε σε λύσεις και σε διεξόδους, αντί να μένουμε στην ενέργεια της αδικίας, της στενοχώριας, της ανάγκης για επίρριψη ευθυνών!

 

Η ζωή θα φέρνει πάντα καταστάσεις, συνθήκες και αλλαγές που δεν ελέγχουμε, και σίγουρα η πανδημία ήταν μια από αυτές.  Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αξίζει να συνειδητοποιούμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτά που ήρθαν, μπορούμε όμως και έχουμε πάντα την επιλογή στο πώς θα αντιδράσουμε απέναντι σε αυτά.  Αυτό προσπάθησα να κάνω με εκείνο το webinar, και ευχαριστώ πολύ την OsteoStrong για την ευκαιρία που μου έδωσε!

 

Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει την OsteoStrong;

Θα του έλεγα να ξεκινήσει «χθες»!  Να μην περιμένει να βρεθεί σε πρόβλημα οστεοπενίας, οστεοπόρωσης, πόνων και προβλημάτων και μετά να πάει να το κάνει!  Η πρόληψη είναι πάντα προτιμητέα από την θεραπεία!

 

Χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο από τα modalities που παρέχονται στο κέντρο της OsteoStrong; Αν ναι, ποιο και γιατί;

Χρησιμοποιώ την θεραπεία της μικροκυκλοφορίας, και την θεραπεία λεμφικής αποσυμφόρησης στα πόδια που είναι εκπληκτική!  Επίσης έχω κάνει και το red light therapy, το οποίο θα ανανεώσω!

 

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μας πείτε;

Στα μελλοντικά μου σχέδια θα ασχοληθώ πιο ενεργά με την Ψυχική Ανθεκτικότητα, γιατί είναι ένας τομέας που αισθάνομαι ότι έχω να προσφέρω πάρα πολλά μέσα από την δική μου πορεία, τις γνώσεις, την εμπειρία μου και την ενέργειά μου!

 

Στην Osteostrong θέλω να ευχηθώ να ανοίξει πολλά κέντρα σε πολλές περιοχές ώστε να μπορέσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι να βοηθηθούν, να προλάβουν την φθορά στο μυοσκελετικό που έρχεται από την ηλικία!  Είναι μια πραγματική ευεργεσία να βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που μπορεί να έχουν φθαρμένο δέρμα από τις εμπειρίες και τα πολλά καλοκαίρια στον ήλιο, αλλά έχουν ένα γερό σκελετό που τους επιτρέπει να έχουν την ουσιαστική, πραγματική ποιότητα ζωής:  την ικανότητα να κινούνται ελεύθερα, αυτόνομα, να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής πραγματικά.

 

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία, και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της Osteostrong που στέκονται πάντα δίπλα μας, εξαιρετικοί γνώστες του αντικειμένου τους, με χαμόγελο, ευγένεια, υπομονή και αυθεντικό ενδιαφέρον.  Κάθε συνεδρία κοντά σας, εκτός από καλό στα κόκκαλα, κάνει και καλό στην ψυχή!

 

 

Η OsteoStrong έχει δύο κέντρα στη χώρα μας: Αθήνα (Σωρου 3-5, Μαρούσι, τηλ: 2106179265) και Θεσσαλονίκη (Hyatt Regency Thessaloniki, τηλ: 231 046 7490), ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα ανοίξει κι ένα τρίτο κέντρο στη Γλυφάδα. Καλέστε σήμερα για μια δωρεάν δοκιμαστική συνεδρία.

 

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ