Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Άνδρα.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον άνδρα, ας αναφερθούμε σε μερικά δεδομένα που στοιχειοθετούν τη σύγχρονη πραγματικότητα για το αρσενικό φύλο. Η άποψη, που θέλει τον άνδρα να είναι το ισχυρό φύλο, αποτελεί πλέον μια παλαιομοδίτικη τοποθέτηση, τόσο σε κοινωνικό, όσο και βιολογικό – ιατρικό επίπεδο. Οι άνδρες, κατά μέσο όρο, ζούνε λιγότερο από τις γυναίκες, ενώ αντιμετωπίζουν τα ίδια, αν όχι σοβαρότερα, ζητήματα κατά την πρόοδο της ζωής τους και την πάροδο των ετών της ηλικίας τους.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση έχει πλέον αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με ιατρικές και στατιστικές μετρήσεις, αλλά και με γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η επιστήμη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γύρω από το φαινόμενο απώλειας οστικής πυκνότητας στους άνδρες και το συνδυασμό της με την απώλεια μυϊκής πυκνότητας, αλλά και τον περιορισμό της φυσικής δραστηριότητας.

 

Άνδρες και οστεοπόρωση

Στην ευρύτερη κοινωνική συνείδηση, η συγκεκριμένη παθολογία (γνωστή και ως οστεοπενία ή οστεοπόρωση) αφορά κυρίως στις γυναίκες, αλλά αυτό δεν είναι αληθές. Μπορεί οι γυναίκες να αντιμετωπίζουν νωρίτερα το φαινόμενο, κυρίως λόγω της διαδικασίας της εμμηνόπαυσης, ωστόσο νέες μελέτες του τομέα αντιγήρανσης και πρόληψης κάνουν λόγο για το αντίστοιχο φαινόμενο της «ανδρόπαυσης». Κατά τη διάρκεια της ανδρόπαυσης, παρατηρείται σημαντική πτώση της τεστοστερόνης στον ανδρικό οργανισμό. Το φαινόμενο αυτό, ουσιαστικά, «εξασθενεί» τον άνδρα οδηγώντας τον σταδιακά στην απώλεια οστικής και μυϊκής δύναμης και στον (αυτο)περιορισμό της κίνησης.

 

Σημαντικό κομμάτι όσων προαναφέρθηκαν είναι η διαπίστωση πως, ενδεχομένως, ο κυρίαρχος διαχωρισμός των περασμένων ετών στην πρόληψη και τη θεραπεία μεταξύ γυναικών και ανδρών εξασθενεί. Με μια διαφορετική προσέγγιση της «ισότητας μεταξύ των δύο φύλων», γυναίκες και άνδρες αντιμετωπίζουν ίδια και διαφορετικά ζητήματα καθώς μεγαλώνουν. Τίποτα δεν είναι αποκλειστικό πλεονέκτημα ή μειονέκτημα των μεν ή των δε.

 

Το ευτυχές της συγκυρίας είναι η καλπάζουσα επιστημονική και ιατρική πρόοδος που διαρκώς εμφανίζει απαντήσεις στα πιο καίρια ερωτήματα που απασχολούν και τα δύο φύλα καθώς προχωρούν στη ζωή. Έτσι, υπάρχουν πλέον μέθοδοι που «ακουμπούν» τη γενικότερη προσέγγιση της ευζωίας και της αντιγήρανσης και τείνουν σημαντική χείρα βοηθείας στον άνθρωπο, είτε αυτός είναι γυναίκα, είτε είναι άνδρας.

 

Spectrum της OsteoStrong (και) για τον άνδρα

Παράλληλα, η ολιστική προσέγγιση κάθε πάθησης οδηγεί ολοένα και περισσότερο σε φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης ή πρόληψης κάθε συνθήκης. Από τη διατροφή, ως την άσκηση/ενεργοποίηση, υπάρχουν πλέον μέθοδοι που εμφανίζουν σημαντικά αποτελέσματα. Μια τέτοια είναι και το Spectrum της OsteoStrong που έχει κάνει αίσθηση τα τελευταία χρόνια με τα ερευνητικά ευρήματα να διαπιστώνουν επιτυχημένα αποτελέσματα σε παθήσεις που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.

 

Με το Spectrum προλαμβάνονται οι οστικές απώλειες, θωρακίζεται η μυϊκή επάρκεια και επιτυγχάνεται συνολικά η παράταση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου μέσω της διασφάλισης της κινητικότητας και της ελευθερίας των επιλογών που αυτή προσφέρει.

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!


Δίχως πόνο με μια συνεδρία την εβδομάδα

Ανάκτηση της υγείας των οστών μου με μία συνεδρία την εβδομάδα. Πώς η OsteoStrong με απάλλαξε από δεκαετίες χρόνιου πόνου στην πλάτη και στις αρθρώσεις. Μια σημαντική μαρτυρία απευθείας από το εξωτερικό που αναδεικνύει τις δυνατότητες του Spectrumτης OsteoStrong και τις ευεργεσίες που μπορεί να προσφέρει στο χρήστη του.   Σας…
Διαβάστε περισσότερα »

Ο πόνος και η αντιμετώπισή του σήμερα.

Ένα από τα πιο κρίσιμα και δύσκολα στοιχήματα της παγκόσμιας ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας ήταν, ανέκαθεν, η καταπολέμηση του πόνου. Του πόνου, μάλιστα, σε κάθε του μορφή: από την παροδική μιας εκδοράς ή ενός καψίματος, μέχρι τη μόνιμη και οριστική μιας ανίατης ασθένειας στο τελικό στάδιο. Ο πόνος στερεί από…
Διαβάστε περισσότερα »