Διεύθυνση: Σώρου 3-5, Μαρούσι

Χ3 bar – Ένα Ολόκληρο Γυμναστήριο Στο Σπίτι Σας.

Αυτή την εποχή, με την έξαρση της πανδημίας του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, κερδίζουν έδαφος οι οικιακές συσκευές γυμναστικής, ιδιαιτέρως εκείνες που προσφέρουν τα μεγαλύτερα ωφέλη σε σχέση με το χρόνο που απαιτούν από το χρήστη τους. Με τον τρόπο αυτό και για το λόγο αυτό κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα (σ.σ. στην Αμερική έχει κάνει θραύση) το X3.

 

Τι είναι, όμως, αυτή η μπάρα και πως λειτουργεί; Το X3 bar είναι μια ευρεσιτεχνία του ιδιοφυούς biomedical engineer John Jaquish, PhD, γνωστού και από την ανακάλυψη του Spectrum της Osteostrong  που υπόσχεται και πραγματοποιεί ανάπτυξη μυικής δύναμης και μάζας τρεις φορές γρηγορότερη από κάθε άλλη παραδοσιακή μέθοδο εκγύμνασης με βάρη (εξ ου και η ονομασία Χ3).

 

Το Χ3 αποτελείται από μια ολυμπιακή μπάρα και τέσσερα ειδικά λάστιχα διαβαθμισένης τάσης που με τις κατάλληλες ασκήσεις επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. To X3 προσφέρει μεταβλητή αντίσταση υψηλής έντασης κατά τη διάρκεια της άσκησης και αυτή η τεχνική οδηγεί στην ανάπτυξη της δύναμης και της μυικής μάζας ταχύτατα. Μόλις δέκα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να δούμε τους μυς μας να κερδίζουν σε όγκο και γράμμωση, το μεταβολισμό μας να ενεργοποιείται και τη διάθεσή μας να φτιάχνει.

 

Χωρίζοντας το πρόγραμμα σε διήμερα (μία μέρα πίεσης και μία μέρα έλξης) ενεργοποιούμε ολόκληρο το μυϊκό μας σύστημα αποκομίζοντας τεράστια ωφέλη από τη μεταβλητή αντίσταση που προσφέρουν τα ειδικά λάστιχα της συσκευής. Με το Χ3 μπορούμε να κάνουμε όλες τις ασκήσεις του παραδοσιακού γυμναστηρίου κερδίζοντας όμως τις μέγιστες μυϊκές προσαρμογές.

Το μυστικό βρίσκεται στην αύξηση της πίεσης όσο τεντώνουμε το λάστιχο. Καθώς οδηγούμαστε από την κίνηση στην πιο ισχυρή μας τοποθέτηση, το λάστιχο δίνει μεγαλύτερη τάση. Έτσι, όταν σε μια άσκηση βρισκόμαστε στην πιο δυνατή μας θέση, ασκούμε και τη μεγαλύτερη δύναμη. Η φιλοσοφία αυτή ευνοεί και την αποφυγή τραυματισμών καθώς οι μεγάλες εντάσεις επιτυγχάνονται στην πιο δυνατή στιγμή της κίνησής μας.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το Χ3 εδώ και αποκτήστε το ηλεκτρονικά.

 

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

 


Πηγές Πρόσληψης Ασβεστίου στη Διατροφή.

Παρόλο που για πολλούς η ιδανικότερη πηγή ασβεστίου είναι το γάλα, στη πραγματικότητα οι υπάρχουσες μελέτες δεν έχουν καταφέρει να μας πείσουν ότι το ασβέστιο που προέρχεται από το γάλα είναι το μοναδικό απορροφήσιμο από τον οργανισμό. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές πηγές πρόσληψης ασβεστίου για όσους επιθυμούν χορτοφαγική διατροφή. Φυτικά τρόφιμα …
Διαβάστε περισσότερα »

Πρόληψη και Θεραπεία Οστεοπόρωσης.

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, ώστε με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος καταγμάτων. Στην Ελλάδα, μια στις πέντε γυναίκες έχει οστεοπόρωση, ενώ μια στις τρεις εμφανίζει μειωμένη οστική…
Διαβάστε περισσότερα »