Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

Είδη άσκησης για την αντιμετώπιση του Διαβήτη τύπου ΙΙ.

Η συστηματική κίνηση, η γενικότερη δράση και, βέβαια, η άσκηση, εκτός από τα οφέλη τους στη διατήρηση σωματικής και ψυχικής υγείας, έχουν πολλά να προσφέρουν σε σχέση με το Διαβήτη. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Διαβήτης Τύπου ΙΙ. Τα οφέλη αφορούν όχι μόνο στην καλύτερη αντιμετώπιση ή την καθυστέρηση της εμφάνισης της νόσου, αλλά και στην πρόληψή της.

 

Διαβήτης Τύπου και Spectrum της Osteostrong

Είναι πλέον σαφές ότι ο Διαβήτης Τύπου ΙΙ, που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς παγκοσμίως, συνδέεται με τα μειωμένα επίπεδα άσκησης και την παχυσαρκία. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να αποτελέσει η γυμναστική μέρος της προληπτικής αγωγής, καθώς και της αντιμετώπισης αυτού του τύπου διαβήτη.

Όλα αυτά όμως, πάντα με τη σωστή καθοδήγηση και μέθοδο που μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας για ένα δυνατό και υγιή σκελετό. Η αναερόβια άσκηση μπορεί να συμπληρώνει την αερόβια άσκηση, προσφέροντας επιπλέον οφέλη, καθώς βελτιώνει την μυϊκή δύναμη, την αντοχή, την σύσταση του σώματος, και την ανοχή στη γλυκόζη.

 

Οστεογονική φόρτιση ενάντια στο Διαβήτη τύπου ΙΙ

Η Οστεογονική Φόρτιση είναι ιδανική. Καταφέρνει να ισχυροποιεί το μυ και να μεγεθύνει την πυκνότητά του, πολλαπλασιάζοντας τα μυοϊνίδιά του. Με αυτόν τον τρόπο πολλαπλασιάζονται και οι υποδοχείς της ινσουλίνης με αποτέλεσμα τον αυξημένο μεταβολισμό της γλυκόζης από το αίμα.

Η ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος. Επιπλέον, φέρεται να επιτυγχάνει βελτίωση της φυσικής κατάστασηςαύξηση ενέργειαςμείωση πιθανότητας κατάγματοςεξάλειψη πόνων στους συνδέσμους και στις αρθρώσειςανάσχεση ή και αντιστροφή της οστεοπόρωσης, αλλά και μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίμα (Διαβήτης Τύπου ΙΙ).

 

Ο Διαβήτης τύπου ΙΙ και η σπουδαιότητα της μυϊκής ενδυνάμωσης.

Η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του Διαβήτη Τύπου ΙΙ και μπορεί εξίσου να βοηθήσει στην πρόληψη και στην καθυστέρηση της εμφάνισής του. Η σωματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με ειδική διατροφή ήταν η μοναδική μορφή θεραπείας του διαβήτη την εποχή προ ινσουλίνης.

Παράλληλα, χαμηλώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, μειώνοντας ΚΑΙ την ανάγκη για περισσότερα φάρμακα. Επίσης μειώνει και τους άλλους παράγοντες που απειλούν την καρδιά, όπως η πίεση, η παχυσαρκία και η χοληστερίνη.

 

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!


Δίχως πόνο με μια συνεδρία την εβδομάδα

Ανάκτηση της υγείας των οστών μου με μία συνεδρία την εβδομάδα. Πώς η OsteoStrong με απάλλαξε από δεκαετίες χρόνιου πόνου στην πλάτη και στις αρθρώσεις. Μια σημαντική μαρτυρία απευθείας από το εξωτερικό που αναδεικνύει τις δυνατότητες του Spectrumτης OsteoStrong και τις ευεργεσίες που μπορεί να προσφέρει στο χρήστη του.   Σας…
Διαβάστε περισσότερα »

19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Άνδρα.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον άνδρα, ας αναφερθούμε σε μερικά δεδομένα που στοιχειοθετούν τη σύγχρονη πραγματικότητα για το αρσενικό φύλο. Η άποψη, που θέλει τον άνδρα να είναι το ισχυρό φύλο, αποτελεί πλέον μια παλαιομοδίτικη τοποθέτηση, τόσο σε κοινωνικό, όσο και βιολογικό – ιατρικό επίπεδο. Οι άνδρες,…
Διαβάστε περισσότερα »