Διεύθυνση: Σωρού 3-5, Μαρούσι

Kαλοκαίρι: προετοιμαστείτε στην OsteoStrong®

Μετά από 2 και πλέον χρόνια παρουσίας της OsteoStrong Greece στη χώρα μας, όλο και περισσότερα μέλη μας ανακαλύπτουν καθημερινά ότι η μέθοδός μας και οι πιστοποιημένοι προπονητές συνεδρίας βοηθούν σε πολύ περισσότερους τομείς από την αύξηση στην πυκνότητα των οστών, ακόμα και με το καλοκαίρι προ των πυλών.

Στην πραγματικότητα, οι συνεδρίες οστεογονικής φόρτισης της OsteoStrong® έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν τη συνολική υγεία, να βελτιώσουν τη στάση του σώματος και την ισορροπία, να μειώσουν τον πόνο των αρθρώσεων, της μέσης και της πλάτης, να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου ΙΙ, να ενισχύσουν τη μυϊκή δύναμη, να αυξήσουν την αντοχή και να βοηθήσουν τους αθλητές στην αποθεραπεία τους.

 

Πλεονεκτήματα της OsteoStrong για το καλοκαίρι.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που σχετίζονται με τις μετα-πανδημικές διαδικασίες είναι ότι η ομάδα της OsteoStrong Greece έχει προσαρμόσει και επεκτείνει τις ώρες λειτουργίας της έτσι ώστε να φιλοξενεί ατομικές συνεδρίες κάθε φορά, τηρώντας με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Η OsteoStrong® απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας κι επιπέδου φυσικής κατάστασης, στοχεύοντας στην ενίσχυση της σκελετικής δύναμης ως θεμέλιου του σώματός μας», λέει ο head coach συνεδρίας, Αλέξανδρος Κιόρογλου. Η OsteoStrong Greece λειτουργεί από τις αρχές του 2019 στο Μαρούσι (Σωρού 3-5, τηλ: 2106179265).

 

Τι είναι το Spectrum;

Επιστημονικά τεκμηριωμένη, η μέθοδος Spectrum της OsteoStrong® ‘’δεν είναι γυμναστήριο, δίαιτα, συμπλήρωμα, φαρμακευτική ή ιατρική θεραπεία’’, μας λέει ο Αλέξανδρος, ο οποίος είναι κάτοχος πτυχίου στην επιστήμη της άσκησης και στη φυσιολογία. ‘’Αντ’ αυτού, η μέθοδος έχει σχεδιαστεί για να διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα ώστε να προκαλέσει οστεογένεση (νέα ανάπτυξη οστών) και βελτιώσεις στη μυϊκή πυκνότητα’’.

Οι συνεδρίες OsteoStrong® διαρκούν μόνο 10 λεπτά μια φορά την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί και η ανταπόκριση που δείχνουν όλα τα μέλη, όντας ανεξαιρέτως συνεργάσιμα και συνεπή στις εβδομαδιαίες τους συνεδρίες.

«Η μέθοδός μας είναι ευεργετική και για ασθενείς με  Διαβήτη Τύπου 2, όπως επίσης και για ανθρώπους που επιζητούν ανακούφιση σε χρόνιους πόνους.  Είναι υπέροχο να βλέπεις όλα τα μέλη μας πίσω στο κέντρο!» λέει η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, head coach συνεδρίας και πτυχιούχος φυσικοθεραπείας, με ειδίκευση στα μυοσκελετικά προβλήματα.

 

Με το καλοκαίρι προ των πυλών.

Μετά την ηλικία των 30 ετών, ο μέσος άνθρωπος αρχίζει σταδιακά να χάνει την οστική του πυκνότητα και τη μυϊκή του δύναμη. Η μέθοδος Spectrum της OsteoStrong®, αποτελούμενη από 4 ρομποτικά μηχανήματα που απευθύνονται σε διαφορετικά σημεία του σώματός μας, στοχεύει με ελεγχόμενες, εθελοντικές κινήσεις στη μυοσκελετική ενδυνάμωση του χρήστη, πάντα υπό την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου προπονητή συνεδρίας. Κάθε μηχάνημα παρέχει άμεση ανατροφοδότηση, καταγράφοντας τα δεδομένα και την πρόοδο του κάθε μέλους σε πραγματικό χρόνο και αποστέλλοντάς του αυτοματοποιημένα τις αντίστοιχες αναφορές.

Μελέτες δείχνουν ότι τη μεγαλύτερη επίδραση στη δύναμη των οστών και τη σκελετική υγεία έχουν οι δραστηριότητες υψηλού φορτίου, κάποιες από τις  οποίες στη σύγχρονη ορολογία αναφέρονται και ως biohacks.

«Στους ενήλικες, η απρόσεκτη, μη ελεγχόμενη εφαρμογή υψηλού φορτίου συνδέεται συχνά με τραυματισμούς. Επομένως, πολλοί από αυτούς τείνουν να την αποφεύγουν σκόπιμα.  Ακόμα όμως κι εκείνοι που εφαρμόζουν αυτού του είδους την άσκηση συχνά αποτυγχάνουν να διατηρήσουν την υγεία των οστών τους. Το Spectrum της OsteoStrong® χρησιμοποιεί τεχνολογία ασφαλούς προσομοίωσης, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν χωρίς τους σχετιζόμενους κινδύνους, επιτυγχάνοντας μια εφαρμογή φυσικής ιατρικής χωρίς παρενέργειες», προσθέτει η Θεοδώρα. Οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα μια φορά την εβδομάδα, είναι ανώδυνες και χωρίς σταγόνα ιδρώτα ακόμα και το καλοκαίρι.

 

Εν κατακλείδι.

Τα μέλη της OsteoStrong Greece βελτιώνουν τη στάση σώματος, τη δύναμη και την ισορροπία τους. Στις περιπτώσεις μελών μας που έχουν κάνει μετρήσεις οστικής πυκνότητας με τις ενδεδειγμένες ιατρικές εξετάσεις, το ποσοστό αυτών που έχουν καταφέρει να επιβραδύνουν ή ακόμα και να αναστρέψουν την οστεοπόρωσή τους ξεπερνά το 83%.

Η OsteoStrong Greece αποτελεί μέλος μια ταχύτατα αναπτυσσόμενης σε παγκόσμιο επίπεδο  πολυεθνικής εταιρείας, με έδρα τις Η.Π.Α. και περισσότερα από 145 κέντρα σε όλο τον κόσμο, η οποία ιδρύθηκε από τον Kyle Zagrodzky το 2011 και βασίζεται σε ευρεσιτεχνίες που εφευρέθηκαν από τον Δρ John Jaquish.

 

Η ομάδα της OsteoStrong Greece.

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!


EPSOM άλατα: ευεργετικές επιδράσεις.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα EPSOM άλατα για μια σειρά από ευεργετικές χρήσεις: ως θεραπευτικές μεθόδους, ως προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, αλλά και χρηστικά στις δουλειές του σπιτιού.   EPSOM άλατα - τι είναι; Αυτό που εξαρχής πρέπει να πούμε είναι ότι τα EPSOM άλατα δεν έχουν…
Διαβάστε περισσότερα »

Alzheimer: ποια η σχέση με την οστεοπόρωση.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου), μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Journal of Alzheimer’s Disease επικεντρώνεται στον συσχετισμό της οστεοπόρωσης με την ασθένεια.   Περιπτώσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Οστεοπόρωσης. Αν εσείς, ένας γονιός σας ή κάποιος μεγαλύτερος αγαπημένος, είστε 40 ετών ή μεγαλύτερος/η ίσως ανησυχείτε…
Διαβάστε περισσότερα »