PEMF και RED LIGHT THERAPY – ένα δυναμικό ντουέτο.

Όταν επισκέπτεστε το κέντρο της OsteoStrong Greece δεν ξεκινάτε απλά ένα πρόγραμμα αύξησης της οστικής σας πυκνότητας. Προσφέρουμε ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα μας είναι έτοιμη να σας καθοδηγήσει και σε άλλα μονοπάτια σχετικά με την ευεξία και την ευζωία (π.χ. PEMF και Red Light Therapy). Βασικός μας στόχος, άλλωστε, είναι η υποστήριξη ενός τρόπου ζωής με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητικότητα και λειτουργικότητα.

Πιθανότατα, μάλιστα, να έχετε ακούσει για ορισμένες από τις εξειδικευμένες θεραπείες που προσφέρουμε για την αναγέννηση του σώματος.

 

HI-TEC Θεραπείες – PEMF και RED LIGHT THERAPY.

Πόσες από αυτές τις hi-tec θεραπείες που προσφέρουμε έχετε δοκιμάσει;

Κάποιες από αυτές προκαλούν κυτταρική ανάπτυξη και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας σας έτσι να χτίσετε την εσωτερική σας άμυνα.

Όλοι γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία της OsteoStrong Greece. Το σώμα μας είναι εκπληκτικό στην καταπολέμηση ιών και μολύνσεων με την προϋπόθεση της χρήσης των σωστών «εργαλείων». Οπότε, μια από τις καλύτερες τακτικές, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι η εφαρμογή επιστημονικών τρόπων για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ήδη διεξάγονται πολλές επιστημονικές έρευνες που συνδέουν το ανοσοποιητικό σύστημα με παθήσεις των οστών, όπως οστεοπόρωση, οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 

Hi-tec θεραπείες και ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο μυελός των οστών είναι ο σπογγώδης ιστός εντός του σκελετικού συστήματος που είναι υπεύθυνος για την δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, αιμοπεταλίων και λευκών αιμοσφαιρίων.

Τα λευκά μας αιμοσφαίρια παίζουν καταλυτικό ρόλο στην υπόσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς από αυτά καθορίζεται η αντίδραση του οργανισμού σε κάθε μόλυνση ή επίθεση εξωτερικών μικροοργανισμών όπως οι ιώσεις. Τα λευκά αιμοσφαίρια βρίσκονται στο αίμα και συγκεντρώνονται στα κεντρικά λεμφοειδή όργανα και ιστούς όπως ο σπλήνας, οι αμυγδαλές και οι λεμφαδένες, όπου συνήθως συμβαίνει η πρώτη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα συνίσταται από την παράλληλη λειτουργία διαφόρων οργάνων, κυττάρων και ιστών που συνεργάζονται με άλλα όργανα. Αυτό το δίκτυο επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να διατηρεί το δυναμικό του ισοζύγιο με σήματα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, που του επιτρέπουν να αφομοιώνει περιβαλλοντικά στοιχεία. Υπάρχει σημαντικά στοιχεία που ενεργοποιούν σήματα κινδύνου από τραυματισμούς και φλεγμονές προς το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και μηχανισμούς που αργότερα ρυθμίζουν την ενεργοποίηση των κυττάρων.

Ένα ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα επιτρέπει την ασφαλή διάδραση με το περιβάλλον, ελέγχοντας εισβολείς παθογένειες όπως βακτήρια και ιούς.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δύο από τις μεθόδους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος που έχουμε στο κέντρο μας και δουλεύουν εκπληκτικά και σε συνεργασία.

 

PEMF και RED LIGHT THERAPY!

 

PEMF

Πολύ συχνά δεχόμαστε την ερώτηση: «και τι κάνει αυτή η μέθοδος;» ή «και πως και σε τι με βοηθάει αφού δεν νιώθω τίποτα;» Πολύ απλά, η συγκεκριμένη μέθοδος μιμείται τα μαγνητικά πεδία της γης που είναι χαμηλής έντασης και συχνότητας και δονεί το ανθρώπινο σώμα σε ένα εσωτερικό επίπεδο, ενεργοποιώντας τα μυϊκά κύτταρα προκειμένου να αποκτήσουν μακροπρόθεσμες ευεργεσίες.

Στην πραγματικότητα, η PEMF χρησιμοποιείται ευρέως ως θεραπευτική μέθοδος στα νοσοκομεία της Ευρώπης, αλλά και από επαγγελματίες αθλητές για προετοιμασία και αποθεραπεία.

Σκεφτείτε όποτε πηγαίνετε στην παραλία και βγάζετε τα παπούτσια σας. Εκτός από την απίστευτη αίσθηση ελευθερίας που νιώθετε ξυπόλητοι στην άμμο, δεν νιώθετε ότι προσλαμβάνετε κι άλλα οφέλη; Πιθανότατα όχι. Εκτός αν έχετε ερευνήσει και διαβάσει για τα πλεονεκτήματα της γείωσης και της επαφής με το έδαφος.

Για να το πούμε πιο απλά, όταν έρχεστε σε επαφή με τη γη ξυπόλητοι απορροφάτε ηλεκτρόδια ανάλογα με την ποσότητα που χρειάζεται το σώμα σας προκειμένου να πετύχει μια εσωτερική ενεργειακή ισορροπία. Αυτό σημαίνει ότι γίνεστε «ενεργειακά ισορροπημένοι» μέσω της γείωσης.

Αυτό συντελεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στη μείωση της φλεγμονής, στη βελτίωση ανοσοποιητικού και στην διαχείριση του πόνου, στην καλύτερη ποιότητα ύπνου και στην αποφόρτιση από το στρες.

 

RED LIGHT THERAPY

 

Όσον αφορά στη Red Light Therapy, οι ερωτήσεις που κυριαρχούν είναι: «και τι είναι αυτές οι λάμπες;» ή «και τι κάνουν;» ή «μήπως με κάψουν;».

Η Red Light Therapy ενεργοποιεί τα μιτοχόνδρια (κύτταρα που ευνοούν τη δύναμη) που με τη σειρά τους ενεργοποιούν την κυτταρική ενέργεια για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η έκθεση στο κόκκινο αυτό φως προκαλεί εκπληκτική βιοχημική επίδραση στα κύτταρα και στη συνέχεια στα μιτοχόνδρια.

Αυτά αποτελούν την πηγή δύναμης των κυττάρων του σώματος που πρέπει και θέλουμε να δουλεύουν στην καλύτερη δυνατή κατάστασή τους. Η Red Light Therapy μειώνει τη φλεγμονή, προλαμβάνει την κούραση, ελέγχει τον πόνο και βελτιώνει την επούλωση, ενώ ενεργοποιεί και την ανασύσταση του κολλαγόνου αλλά και τη δημιουργία νέου.

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών οδηγεί στη δημιουργία ενός εσωτερικού προστατευτικού περιβάλλοντος.

Καθώς ευρύνεται η γνώση γύρω από την απώλεια οστικής πυκνότητας, κορυφώνεται και η σύνδεση ανάμεσα στα κύτταρα των οστών και το ανοσοποιητικό σύστημα και εγείρονται διαρκώς νέα ερωτήματα προς διερεύνηση για το μέλλον.

 

Συνοψίζοντας σχετικά με PEMF και RED LIGHT THERAPY.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ισχυρό, συνεργάζεται άψογα με το spectrum οστεογονικής φόρτισης της OsteoStrong Greece και οδηγεί στη δημιουργία γερών θεμελίων. Ουσιαστικά και πρωτοφανή αποτελέσματα για τα μέλη μας, όσο επεκτείνεται η εφαρμογή των μεθόδων συνδυαστικά.

Αν δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει τις συμπληρωματικές μεθόδους που αναφέραμε στο κέντρο μας, απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους προπονητές συνεδρίας και συνεργάτες της OsteoStrong Greece για να σας εξηγήσουν τις ευεργεσίες κάθε μεθόδου.

 

Βελτιώστε τη δύναμη των οστών σας και προστατεύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα!

Εγγραφείτε για τα πιο επίκαιρα νέα, σε θέματα υγείας κι ευεξίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ