Νηστίσμο ελαφρύ γεύμα με tacos ή τορτίγια με σοταρισμένα μανιτάρια, δροσερό αβοκάντο και Pico de Gallo ντομάτας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μανιτάρια Baby Bella, κομμένα σε χοντρές φέτες
- Τορτίγιες
- 1 αβοκάντο
- 2 κ.σ. σόγια με λιγότερο αλάτι
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- ½ κ.γ πελτέ ντομάτας
- 1 – 2 κ.γ. χυμό lime
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- ¼ -1/8 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή πάπρικα
- Αλάτι
Προαιρετικά για γαρνιτούρα Taco:
- Pico de gallo (σάλτσα ντομάτας)
- Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- Ψιλοκομμένα αβοκάντο
Εύκολα συστατικά Pico de Gallo:
- 1 πιπεριά jalapeno, με σπόρους, σε ψιλούς κύβους
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα σε κύβους (ή ντομάτα της επιλογής)
- ½ λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα κυβάκια
- ½ φλιτζάνι κόλιανδρο, συσκευασμένο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό lime
- 1 κ.γ.ψιλοκομμένο σκόρδο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάλτε όλα τα βοτάνα/μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο κεραμικό τηγάνι προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες και τη σάλτσα σόγιας, σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να απελευθερωθείη υγρασία των μανιταριών στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο, ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό lime και το μείγμα βοτάνων/μπαχαρικών στο τηγάνι, ανακατέψτε να ενσωματωθούν τα υλικά και σοτάρετε για περίπου 3 με 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε για αρκετά λεπτά ώστε τα μανιτάρια να απορροφήσουν τις γεύσεις.
- Σερβίρουμε με τορτίγιες, με τη σάλτσα ντομάτας Pico de gallo, ψιλοκομμένο, αβοκάντο και φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Εύκολες οδηγίες Pico de Gallo:
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για το Pico de gallo σε ένα μπολ, ανακατέψτε να ενωθούν.
Κλινικός Διαιτολόγος -Διατροφολόγος
Τα Διαιτολογικά Γραφεία Θαλή Παναγιώτου
Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα,📞2109960989
Σωρού 3- 5, Μαρούσι, 📞 2111117688